ВЧИМОСЯ МРІЯТИ РАЗОМ ІЗ FASHIONISTA

list Розділ: З турботою про себе: психологія і культура Дата публікації: favorite Вподобання: 1125

Які ми? Що для нас по-справжньому важливо? Шукаючи відповіді, ми знаходимо свої цінності. Відштовхуємося від них, обираємо свій шлях, цілі. Та поміж цінностями і цілями є ще щось. Це етап мрій, про який FASHIONISTA розповідає сьогодні.

На шкалі «мрійливості» кожен із нас знайде себе десь між двома полюсами. Перший переконує: «Головне мріяти і надсилати бажання Всесвіту, а він обов’язково відповість». Другий, раціоналістичний і прагматичний, наполягає: «Не мрій, а дій! Мрії – для дітей та інфантильних дорослих».

Дві крайності, а істинна, як завжди, посередині. Мрії ховають в собі гігантський запас енергії, що рухає нас до мети. Вони дарують нам натхнення, підвищують активність, допомагають боротися з труднощами. І працюють у два боки: допомагають краще усвідомити свої бажання і дають поштовх до їх задоволення. Якщо цілі – це наша раціональна частина, то мрії – її підживлювачі.

Водночас мрійливість повинна бути дозованою. Нашому мозку буває важко відрізнити фантазії від реальності. Поринаючи у світ мрій надовго, він вважатиме, що ми досягли своїх бажань. Регулярно уявляючи себе суперуспішною бізнес-леді, психіка не видаватиме потрібної порції енергії, ми ж уже «всього досягли». Дарма що тільки у фантазіях.

Так, дошка бажань – доволі популярний інструмент візуалізації. Це творчий процес, який має не лише сильні сторони, а й пастки. Наша психіка любить предметну роботу, коли працюють наші руки. Вона отримує інформацію від сенсорних систем, коли ми створюємо дошку. Але не варто приділяти їй надто багато уваги, аби мозок не вирішив, що вже все зроблено.

Вчимося мріяти разом з FASHIONISTA

Вчимося мріяти разом з FASHIONISTA

Барбара Шер – американська письменниця і мотиваційна спікерка, що допомогла тисячам людей не боятися мріяти, а відкритися мріям і втілювати їх у життя. Ось кілька порад від неї, якщо здається, що у вас нема мрій:

1. Діти – професійні фантазери. Згадуйте свої дитячі мрії, запишіть їх на аркуші паперу. Навпроти кожної мрії покладіть «+» або «–» , залежно від того, збулася вона чи ні. Подякуйте собі, рідним і долі за кожну мрію, що здійснилася.

А які мрії з тих, що так і не справдилися, ви досі хотіли б утілити в життя? Виберіть три, які ви можете здійснити сьогодні. Прислухайтеся до своїх бажань, порадуйте дитину в собі.

2. Дайте відповідь на питання: ким би я хотіла стати на один день? Опишіть, чому саме цією людиною. Як би ви провели цей день?

3. Починайте з малого. Не обов’язково одразу переходити до глобальних мрій. Пофантазуйте про свій ідеальний день, вихідні, поїздку тощо у зростальній перспективі.

4. Переходьте до головних подій вашого майбутнього. Уявіть, що може на вас чекати у віці 20, 25, 35, 40 років і так до 100. Події, відкриття, досягнення.

5. Будьте сміливою! Що б ви зробили, якби точно знали, що досягнете успіху? Пофантазуйте на повну.

Ще кілька питань для розкачки мрійливості, якщо вам важко розпочати:

  • - якби всі ваші бажання здійснювалися, чим би ви займалися? 

  • - якби хтось міг виконати одне ваше бажання, то яке б ви обрали? 

  • - якби ніхто і ніколи не дорікнув вам за ваші прагнення, то чим би ви займалися?

Якщо ж за натурою ви мрійниця – усвідомлено себе перемикайте, вчіться працювати над довготривалими цілями, розділяйте їх на менші, формулюйте завдання, що пов’язані з реальністю, і робіть перший крок.

Вчимося мріяти разом з FASHIONISTA

Вчимося мріяти разом з FASHIONISTA

Ось що радить Барбара Шер, якщо на шляху трансформації мрії в ціль виникають труднощі:

1. Ціль повинна бути конкретною (техніка SMART), наближення до неї – приносити радість і задоволення.

2. Не відмовляйтесь від мрій, зіткнувшись з першими перепонами. Сформулюйте правильно питання і шукайте шляхи вирішення.

3. Для цього влаштуйте мозковий штурм. Погляньте на цю проблему очима інших людей, друзів, історичних персонажів. Запишіть, як би вони вчинили на вашому місці.

4. Опустіться на землю. Виберіть одну-дві кращі ідеї і почніть «опускати їх на землю». Звільніть відрізки часу для роботи над ціллю.

5. Знизьте стандарти і стрибайте. Не важливо, скільки часу ви готувалися, аби розпочати. Відмовтеся від нездорового перфекціонізму і вперед!

Наші мрії можуть розповісти про нас дуже багато. В них – ключ до розуміння себе. І нічого, якщо мрії за межами наших можливостей, їхня головна мета – допомогти зрозуміти, чого ми насправді хочемо, і видати запас сил на шляху до цього. Головне – не зупинятися на етапі фантазій, а переходити до реальних дій. Мрійте і рухайтеся вперед, fashionista-girls!

Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ