ВЧИМОСЯ НОСИТИ ПРИНТ РАЗОМ ІЗ FASHIONISTA

list Розділ: Основи стилю Дата публікації: favorite Вподобання: 813

Стосунки з принтами у багатьох складаються непросто: через острах плутанини їх не включають до образів. Однак FASHIONISTA не поділяє такого підходу. Навіть у мінімалістичному гардеробі знайдеться місце принту, що врізноманітнить щоденні комплекти, завершить їх, створить потрібний настрій.

Зникли непорушні закони стильних комбінацій, як-от «поєднуйте анімалістичний малюнок на одязі тільки з нейтральною гамою» чи ще щось подібне. Ознайомившись із загальними принципами роботи з принтом, ви дістанете свободу комбінування, що прийшла на зміну чітким шаблонам.

PRINT BY FASHIONISTA

PRINT BY FASHIONISTA

PRINT BY FASHIONISTA

Сьогодні принти в образі можуть працювати по-різному:

  • - займати левову частку луку й відігравати ключову роль, до прикладу, в образі з лляною сукнею в горох чи картатим костюмом;

  • - комбінуватися з кольоровими блоками; найпростіший варіант – футболка з принтом та одотонний «низ» чи навпаки;

  • - як акцент (у сумці, взутті, хустинці тощо).

How to mix prints by FASHIONISTA

Якому б із перерахованих варіантів ви не надали перевагу, FASHIONISTA виділила б три типи комбінування принту:

1) з нейтральними відтінками чи ахроматами;

2) з хроматичним, яскравим кольором;

3) комбінування з іншим принтом, що може викликати найбільше питань, але в результаті створить wow-ефект.

Труднощі зі включенням принту до образу найчастіше виникають у портретній зоні. Аби вдало їх оминути, передусім зважайте на контрастність своєї зовнішності й на форму обличчя.

Комплементарні насичені поєднання всередині принту (оранжево-блакитнічервоно-зелені тощо) пасуватимуть дівчатам із високою контрастністю.

Тоді кольори «верху» не забиратимуть всю увагу на себе. Якщо переходи у відтінках шкіри, волосся, брів та очей плавні, – краще зупинитися на приглушеній чи пастельній палітрі, м’якших аналогових комбінаціях (ОБРАЗ 1/2).

PRINT BY FASHIONISTA

PRINT BY FASHIONISTA

Щодо форми обличчя, то тут доречно балансувати її протилежним за формою візерунком. До прикладу, власницям круглого чи продовгуватого лиця – геометричними принтами (крім горошку) тощо.

Якщо ж виникла потреба дещо згладити вплив принту на ваше обличчя, створити максимально вдалий ефект, зверніть увагу на один із цих прийомів:

  • - одягти під розстібнуту сорочку/жакет ахроматичну футболку або водолазку;

  • - додати пігмент у макіяжі (рум’яна, губна помада), що перекликатиметься із котримось тоном в одязі;

  • - відкрийте шию та зону декольте, аби між тканиною і обличчям була відстань;

  • - для збалансування активного принту додайте цікавий аксесуар у вигляді сережок, намиста, обідка на голову тощо.

Дотримуйтеся принципу «схоже до схожого»: кожній масштабності відповідає свій принт. Так, чим ви тендітніші і що менші риси обличчя маєте, тим дрібніші його варіанти обирайте. І навпаки, якщо ви висока струнка дівчина із виразними рисами лиця, вам пасуватимуть великі зображення на одязі (ОБРАЗ 3/4).

PRINT BY FASHIONISTA

PRINT BY FASHIONISTA

Важливо пам’ятати, що будь-який візерунок привертає до себе увагу значно більше, ніж однотонні елементи. Принтований одяг на об’ємній частині тіла візуально ще її збільшить. Тому, до прикладу, дівчатам із типом фігури «груша», які прагнуть збалансувати пропорції тіла, краще одягнути принт зверху, а «низ» обрати в одному темному відтінку.

Наостанок розповімо про те, як вдало комбінувати різні принти в образі. Передусім слід визначити його основні характеристики, а саме:

Оптимально, коли дві-три з характеристик поєднуваних принтів збігаються. До прикладу, в ОБРАЗІ 5 геометрія сорочки і квіти на сукні поєднуються близькістю розмірів і щільності зображення, перегукується кольорова гама.

print by FASHIONISTA

PRINT BY FASHIONISTA

В ОБРАЗІ 6 також різні типи принту (геометричний та анімалістичний) об’єднані червоним кольором, подібністю розміру та щільності.

Якщо всі характеристики принту на топі й штанах/спідниці збігаються, – це вже схоже на костюм. Теж чудовий варіант у разі, якщо ви не проти такого ефекту.

В ОБРАЗІ 7 вдало скомбіновані картатий жакет з шарфом. При цьому акцентом образу слугує яскрава зелена спідниця, яка доречна тут завдяки однаковим характеристикам принтів, що у верхній частині луку.

PRINT BY FASHIONISTA

PRINT BY FASHIONISTA

При одній спільній характеристиці слід бути особливо уважною, аби уникнути дисгармонії. В ОБРАЗІ 8 - тип, розмір і щільність принтів відмінна, перегукується тільки кольорова гама. Однак завдяки вдало підібраному взуттю та сумці в карамельно-жовтих тонах комплект виглядає органічно.

Аксесуари часто відіграють роль клею, що об’єднує два різні принти. З такою метою обирати їх варто в тому відтінку, що трапляється в обох елементах, але його не надто багато, він не домінантний (ОБРАЗ 9/10).

PRINT BY FASHIONISTA

PRINT BY FASHIONISTA

Пам’ятайте: часи непорушних законів у моді позаду. Принти можуть заповнювати весь лук чи залишатися тільки в аксесуарах, комбінуватися між собою чи з будь-якими іншими однотонними елементами. Наведені рекомендації від FASHIONISTA допоможуть вам порушувати неактульні правила й упевнено та зі смаком розвіювати стилістичні міфи.

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ