КОМПЛЕМЕНТАРНА СХЕМА ПОЄДНАННЯ КОЛЬОРІВ

list Розділ: Основи стилю Дата публікації: favorite Вподобання: 18437

Вивчаючи розмаїття гармоній кольору, FASHIONISTA дісталася до найбільш динамічної, яка пломеніє енергією та привертає до себе увагу, – комплементарної схеми.

В її основі, на відміну від монохромної й аналогової схем, лежить принцип контрастності барв.

Комплементарна схема поєднання by FASHIONISTA

На колі Іттена вони розміщені навпроти і доповнюють, підсилюють одне одного. В дуеті через протилежність температур утворюють ефект вібрації. Кольорові пари комплементарної схеми представлені на зображенні лівобіч.

Дівчата, котрі використовують таку комбінацію, справляють враження рішучих, енергійних, сповнених інтересу до життя панянок. Якщо впізнаєте себе в перерахованих характеристиках і хочете транслювати їх через одяг, відтворюйте комплементарну схему поєднання кольорів, зважаючи при цьому на певні нюанси.

Передусім FASHIONISTA радить визначити кольори, що пасують вам і є для вас базовими. Коли вдягаєте топ або сукню вдало підібраного тону, шкіра обличчя ніби починає світитися, а очі виблискувати.

Ви однозначно помітите ці зміни, а компліменти довколишніх тільки їх підкреслять.

Тому, створюючи образ на контрасті, розміщуйте «свій» колір ближче до обличчя, тоді як комплементарного партнера опускайте в нижню частину луку чи в аксесуари.

ОБРАЗ 1/2

cOMPLEMENTARY COLORS BY FASHIONISTA

COMPLEMENTARY COLOR BY FASHIONISTA

До прикладу, вам пасує бузковий чи блакитно-фіолетовий. Для комплементарного поєднання обирайте будь-який жовто-помаранчевий «низ», але не блузу. В іншому разі ви ризикуєте зробити риси обличчя невиразними (ОБРАЗ 1).

Власниці контрастної зовнішність можуть сміливо грати з активними, доволі насиченими відтінками в рамках комплементарної схеми. Це не створить проблем у портретній зоні. Таким дівчатам FASHIONISTA радить зокрема придивитися до яскравого тандему рожевого із зеленим. Сьогодні цей колорблок виглядає неабияк актуально – у ньому ви точно не залишитеся без уваги (ОБРАЗ  2). 

ОБРАЗ 3/4

COMPLEMENTARY COLOR BY FASHIONISTA

COMPLEMENTARY COLOR BY FASHIONISTA

Модницям, зовнішності яких властиві плавні переходи, пасуватиме приглушена чи більш пастельна гама. Інколи достатньо висвітлити колір в портретній зоні, а інший залишити більш насиченим. Погляньте, як висвітлений до рожево-бузкового червоний гармонує з оксамитово-зеленим. Разом вони утворюють елегантне, чарівливе поєднання (ОБРАЗ  3).

Дзеркальною буде комбінація пастельної зеленої спідниці та яскравої червоної блузи (ОБРАЗ  4). Взуття залишаємо нейтральним, щоб воно не виділялося на стопі. Тоді як гра кольору зберігається і в спідниці, і в сумці.

ОБРАЗ 5/6

Якщо ви тільки на старті експериментів із введенням комплементарної схеми та почуваєтеся на цій ниві не надто впевнено, розпочинайте з безпечної схеми «80 на 20». У ній залиште переважну частину образу пастельною, а 20 % відведіть для акцентного відтінку. В цілому така пропорція є менш агресивною та спокійніша для ока.

Ще одна порада для початківців – пам’ятайте про ахромати. Ними легко можна розбавити контрастне поєднання. В літню пору чудовим вибором стане білий. Не тільки в окремому елементі одягу, аксесуарі чи взутті, а й у вигляді смужки, як на фото лівобіч (ОБРАЗ  5).

complementary colors by FASHIONISTA

COMPLEMENTARY COLORS BY FASHIONISTA

Зверніть увагу, коли кольори умовно утворюють горизонтальну лінію, краще обирати високу посадку «низу» або взуття в тон штанів чи спідниці. Це необхідно для уникнення ефекту «розрізання» постави та укорочення ніг. Найбільш безпечним з цієї позиції є виконання образу в одному кольорі та використання додаткової барви як верхнього шару.

Можливо, вас це здивує, але шоколадно-коричневий – це затемнений відтінок помаранчевого, розміщений на краю кольорового кола. Тоді як персиковий – його висвітлений тон, близький до центру кола. Разом із глибоким блакитно-зеленим вони утворюють «смачну» комплементарну комбінацію. Вільно пов’язаний на шиї карамельний шарф, формує вертикальну лінію із штанами, що додатково витягує силует (ОБРАЗ  6).

ОБРАЗ 7/8

comlementary colors by FASHIONISTA

complementary by FASHIONISTA

FASHIONISTA має надію, що сьогоднішня публікація розбурхала ваш інтерес до вібруючої, драматичної комплементарної схеми поєднання барв. Враховуйте особливості своєї зовнішності, починайте із безпечних пропорцій контрасту та створюйте з допомогою кольору власний настрій (ОБРАЗ  7/8)!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ