АКТУАЛЬНІ ПРИНТИ ЛІТА 2021

list Розділ: Основи стилю Дата публікації: favorite Вподобання: 1980

FASHIONISTA знає: мода, як і мистецтво загалом, відбиває найрізноманітніші процеси в суспільстві. Вона чутлива до зміни його потреб і намагається їх задовольнити. Так, закономірно з літнім теплом прийшов інтерес до яскравих убрань. А тривалі карантинні обмеження ще більше цю зацікавленість розбурхали.

Чи не найкраще із завданням наповнити гардероб відчуттям динаміки і барвами впорається принт. Маленька його «ін’єкція» завершить мінімалістичний лук, зробить його більш об’ємним. А комбінація різноманітних зображень на одязі, взутті чи аксесуарах рішуче заявлятиме про характер і настрій своєї власниці, її смак.

Типи принтів від FASHIONISTA

Загалом варто виокремити 5 типів принту:

  • - КВІТКОВИЙ (від дрібного виконаного в стилістиці мільфльор до зображення великих поодиноких квітів);

  • - АНІМАЛІСТИЧНИЙ (леопардовий, зебровий, зміїний тощо, тобто принт, що імітує шкіру найрізноманітніших представників тваринного світу);

  • - ГЕОМЕТРИЧНИЙ (смужка, клітинка, горох);

  • - АБСТРАКТНИЙ (зображення того, що часто непросто пояснити словами);

  • - ЕТНІЧНИЙ (передає мотиви національного вбрання різних народів; характерний для стилістики 70-х – часу кольору та свободи).

FLORA BY FASHIONISTA

ANIMAL BY FASHIONISTA

GEOMETRY BY FASHIONISTA

Квітковий, анімалістичний та геометричний принти давно перейшли в категорію базових – таких, що не виходять із моди. Однак окремі їх підтипи набувають особливої популярності в різних сезонах, дещо змінюється й конкретизується їхня форма та прочитання.

FASHIONISTA пропонує до вашої уваги добірку принтів, що найбільш актуальні в поточному сезоні.

КВІТКОВИЙ ПРИНТ

Флористичні мотиви додають образу романтичних нот, тому в діловому гардеробі трапляються нечасто. Квітковий принт, без перебільшення, пасує кожній, однак важливо пам’ятати про правило масштабності. Високим дівчатам з виразними рисами обличчя краще надавати перевагу більш об’ємним зображенням квітів. Тоді як невисоким, навпаки, радимо їх уникати і зупиняти вибір на дрібних, до прикладу, польових.

Фасон і спосіб стилізації блузи, сукні чи то спідниці, що мають на собі квітковий орнамент, напряму впливатимуть на те, чи виглядатиме ваш лук стильно та доречно в 2021-му році. Уникайте застарілого крою в одязі. Жоден візерунок його не приховає.

Враховуйте ці фактори і ви неодмінно знайдете той варіант квіткового принту, що пасуватиме вам якнайкраще.

FLORA BY FASHIONISTA

FLORA BY FASHIONISTA

АНІМАЛІСТИЧНИЙ ПРИНТ

Серед строкатості анімалістичних зображень влітку 2021-го року вирізняється зебровий принт. Він добре поєднується з насиченими відтінками хроматичних барв завдяки контрастності чорного та білого. Аби досягти WOW-ефекту не згладжуйте її, а навпаки, підкресліть глибоким відтінком синього або червоного.

Цікавий варіант стилізації – поєднати «зебру» з іншим анімалістичним принтом, до прикладу, зміїним. Аби комбінація гарантовано вдалася, обирайте партнера, близького за кольоровою палітрою та масштабом.

Влітку доволі легко вплести «зебру», як й інші види принтів, в пляжний гардероб. Це безпечний і легкий спосіб почати знайомство з анімалістичними мотивами у своєму гардеробі.

ANIMAL BY FASHIONISTA

ANIMAL BY FASHIONISTA

ГЕОМЕТРИЧНИЙ ПРИНТ

Як зазначено вище, геометрія в одязі ніколи не втрачає актуальності. Через свою універсальність геометричний принт чудово поєднується як з нейтральними, неконтрастними відтінками, так і з яскравими барвами чи навіть принтами, зокрема квітковим, чи іншою геометрією. В цьому сезоні на модній арені найбільш активними є найрізноманітніші смуги і смужки, а також клітинка.

«Бретонка» поза трендами: смугастий топ, який ми звично кличемо «тільняшкою», на рівні з простою білою футболкою слугує кістяком гардеробу багатьох модниць. Та FASHIONISTA радить придивитися не тільки до мінімалістичного смугастого принту, а й до різнобарвних, часто несинхронних або діагональних його варіацій.

Оригінальне рішення комбінувати кольорову смужку з іншим його «колегою» по геометрії, наприклад, горохом. Важливо при цьому, аби обидва елементи вбрання були виконані в одній кольоровій палітрі. Взуття та аксесуари до такого образу пасуватимуть лаконічні й ахроматичні.

STRIPES BY FASHIONISTA

STRIPES BY FASHIONISTA

Принц Вельський, тартан, віші чи гусяча лапка – несуттєво, яка саме клітинка. Масштаб, колір, її контрастність також обирайте на свій смак, відповідно до особливостей постави. Безпрограшний варіант – клітинка середнього розміру, оскільки вона пасує всім без винятку. Якщо потреби чи бажання коригувати пропорції тіла у вас нема, то розмір такого принту може бути будь-яким.

Клітинка здатна підтримати як консервативний, так і пустотливий, дещо легковажний настрій вбрання. До клітчастих чорно-білих комплектів FASHIONISTA пропонує добирати однотонні, але яскраві топи. Вкраплення кольору вдало доповнить монохромний лук.

Якщо вирішили експериментувати з кольоровою клітинкою, обирайте до неї партнерів (в т.ч. аксесуари), що виконані в одному з кольорів принту. Тоді образ виглядатиме гармонійно.

CELL BY FASHIONISTA

CELL BY FASHIONISTA

АБСТРАКТНИЙ ПРИНТ

Абстрактний принт вносить барви до щоденних образів, стає їх цікавим елементом, який хочеться розглядати, наче витвір мистецтва. Не дивно, що спекотної пори він набув популярності. Плавні або ж різкі, хаотичні чи симетричні лінії та мазки дихають свободою, викликають подив та інтерес.

Окремою трендовою варіацією абстракції цього літа є принт «розмита акварель». Більш пастельна й мінімалістична або насичена і яскрава. Обираючи свій варіант, враховуйте контрастність зовнішності, про яку ми вже неодноразово згадували в контексті роботи з кольором. Ефект акварелі, що потекла від кількох крапель води, створює ніжний і жіночний образ. Неперевершено така абстракція виглядає на невагомих, легких тканинах, що коливаються від легкого подиху вітру, а також у звичних трикотажних комплектах з нейтральними компаньйонами.

ABSTRACT BY FASHIONISTA

ABSTRACT BY FASHIONISTA

ЕТНІЧНИЙ ПРИНТ

Наостанок розповімо вам про особливо літній та оригінальний принт, що повторює дивовижні розписи шовкової хустки. Він поєднує в собі й етнічні, й флористичні мотиви, та навіть абстракцію. Різноманітність утілення в луках вражає фантазію. Дивовижні візерунки, що ми звикли носити на такому невеличкому аксесуарі, як хустинка, оживають на весь зріст. Справжня дивовижа!

ETHNO BY FASHIONISTA

ETHNO BY FASHIONISTA

Вибір принту – річ індивідуальна: квітковий чи зебровий, завжди актуальний геометричний або абстрактний, а можливо, орнамент шовкової хустки? Дослухайтеся до себе й обирайте. Принт можна вводити як акцент або носити як основу образу, комбінувати з найрізноманітнішими барвами та іншими принтами. Вже незабаром FASHIONISTA присвятить окрему публікацію темі вдалого введення принтованих речей в образ. To be continued by Fashionista.

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ