НАТХНЕННІ СИНІМ: ДОБІРКА ОБРАЗІВ BY FASHIONISTA

list Розділ: Lookbook by Fashionista Дата публікації: favorite Вподобання: 3294

Синій – колір планетарного масштабу. Саме такою з космосу малюється Земля, вкрита нескінченною океанською гладдю. Розмаїття цієї барви в природі заворожує: дорогоцінний сапфір та аквамарин, польова волошка й соковита чорниця, блакить ясного і таємничість опівнічного неба.

Аби систематизувати багату палітру синього, насамперед згадаємо про температуру кольору. Синій – умовно холодний, однак з додаванням жовтого пігменту він стає все теплішим.

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

Окрім того, хроматичні барви, зокрема й синій, змішуються з ахроматами й змінюють свої характеристики. З білим поступово стають світлішими; з чорним – темнішими, глибшими, більш насиченими; з сірим – м’якшими, більш приглушеними, «брудними». Без додавання ахроматів синій залишається чистим, яскравим.

На колі Іттена найближче до центру розташовані світлі, пастельні відтінки, тоді як на краях – темні. Рухаючись по кольоровому колу за годинниковою стрілкою, відбувається плавне перетікання однієї хроматичної барви в іншу. Такі переходи, зокрема, представляють відтінки синього з фіолетовим чи зеленим нюансом.

У портретній зоні важливо носити свій персональний відтінок синього, котрий якнайкраще відтінятиме тон обличчя й робитиме погляд ще виразнішим. Оскільки в зовнішності більшості з нас присутній сірий пігмент, приглушені відтінки синього (колір дещо поношеного деніму, припилений бірюзовий тощо) є найбільш універсальними та безпечними.

Та все ж важливо знати характеристики власної зовнішності і їх взаємодію з різними варіантами одного кольору. До прикладу, окрасою для оливкового відтінку шкіри стануть світлі блакитні тони, а для світло-бежевого – навпаки, більш насичені сині. Найкраще шукати персональний відтінок на практиці, підносячи його до обличчя. Якщо на перший план виходить колір, а не ваше лице, опускайте його далі від портретної зони.

Окремої уваги команда FASHIONISTA хотіла б надати яскравому та енергійному королівському синьому. Завдяки своїй вишуканості та благородності цей сміливий, пронизливий відтінок ніколи не виглядає вульгарно. Ще з часів Середньовіччя він став фаворитом королівських та аристократичних родин: його одягали на коронації й інші урочисті події, важливі церковні обряди і рицарські турніри. Чистий, холодний, бездонний синій асоціювався з чимось високим та священним.

Оскільки королівський синій є холодним, яскравим і доволі інтенсивним, сміливо комбінувати його у будь-яких варіаціях можуть власниці яскравої зовнішності, так звані «Білосніжки». Для них комплекти в одному яскравому монокольорі чудово виглядають на контрасті з білою шкірою і темним волоссям.

OUTFIT INSPIRATION: PAIR № 1/2

Якщо ж ви – власниця більш м’яких і плавних переходів у зовнішності, адаптуйте королівській синій під себе. До прикладу, брючний костюм від INSPO легко поєднується з ахроматичною сорочкою, що опиняється біля лиця. Офіційно-діловий образ у таких тонах виглядає динамічно, транслює впевненість і рішучість. Синій костюм із мініспідницею виглядає куди більш грайливо і стане чудовим вибором для неформальних, дружніх зустрічей. Можна використати ще один прийом: додати до образу головний убір у тому відтінку, який вдало «підсвітить» обличчя.

BLUE COLOR BY FASHIONISTA

BLUE COLOR BY FASHIONISTA

OUTFIT INSPIRATION: PAIR № 3/4

Ефектна класична сукня INSPO, провокуючи інтерес до своєї власниці, зробить ваш вечірній образ неперевершеним. Завдяки відкритій зоні плечей і ключиць, синій не надто підбирається до обличчя, що важливо, якщо ви остерігаєтеся такої близькості.

Водночас таку сукню легко вплести й до повсякденних образів. Білий і кремовий у поєднанні з яскравим синім здатні додати як статусності образу (піджак вільного крою, структурована сумка, класичні туфлі на підборах), так і більшої розслабленості (трикотаж грубої в’язки, черевики на масивній підошві).

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

OUTFIT INSPIRATION: PAIR № 5/6

Образи з двох колажів нижче – для любителів гри з кольорами. Найлегше комбінувати барви однієї температури й насиченості, приглушені відтінки – з приглушеними. Синій (у т. ч. з фіолетовим нюансом) чудово римується з рожевими та зеленими тонами, ахромати їх тільки додатково скріплюють. Тут діє аналогова схема колорблокінгу, що дарує чуттєві й оптимістичні комплекти з яскравим синім.

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

blue colour by FASHIONISTA

OUTFIT INSPIRATION: PAIR № 7/8

Слово «синій» пов’язане з давньослов’янськимим іменником «синь», що подібне до дієслова «сяяти». Таким було для наших пращурів небо, осяяне сонцем. Подібні асоціації в нашої команди викликає блискуча у всіх сенсах сатинова сорочка від INSPO. Використати королівський синій як акцент – смілива ідея. У строгих луках яскрава сорочка додасть драматизму на контрасті з чорним і сірим. Вона стане вдалою інвестицією у діловий гардероб, оскільки добре комбінується з рештою нейтральних барв і не порушує навіть строгого дрес-коду. Якщо ж ви жадаєте класичний комплект переплести з трендами, у пригоді стане сорочка з драпіруванням.

BLUE BY FASHIONISTA

BLUE BY FASHIONISTA

OUTFIT INSPIRATION: PAIR № 9/10

Шукаєте неординарних, захопливих і цікавих рішень? Грайте з фактурами і кольорами. Шкіряні чорні штани і яскравий синій піджак оверсайз, неочікувані й вибухові комплекти із іншими яскравими кольорами. Якщо у вас настрій до авантюрних пригод, дозвольте синьому порядкувати та заправляти на повну! А як необхідний баланс використовуйте невеличкі вкраплення заспокійливого білого.

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

OUTFIT INSPIRATION: PAIR № 11/12

На противагу комплектам, наведеним вище, королівський синій в оточенні нейтральних тонів викликає приємний, заспокійливий ефект. Хоч сам він у поєднанні з пастельними барвами дещо підсилюється, його комбінації з відтінками бежевого виглядають елегантно, м’яко та привітно. Особливо, коли останні домінують в образі.

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

BLUE COLOUR BY FASHIONISTA

В англійській мові висловом «feeling blue» передають сумний, меланхолійний настрій. FASHIONISTA має надію, що сьогоднішня добірка образів, навіяна синім кольором, тільки потішила вас і стала порцією натхнення.

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ