ТРЕНДОВІ КОЛЬОРИ ХОЛОДНОГО СЕЗОНУ ’2023/24: ЗВІТ PANTONE ДЛЯ НЬЮ-ЙОРКСЬКОГО ТИЖНЯ МОДИ

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 2020

Напередодні Тижня моди в Нью-Йорку Інститут кольору Pantone представив свої прогнози щодо п’ятнадцяти модних колірних трендів NYFW на осінь-зиму ’2023/24.

І справді, кожен із них з’являвся на подіумах: дехто більш помітно (Burnt Sienna, Persian Jewel), дехто – менше (Kohlrabi, Persian Jewel).

На перший погляд частина кольорів не є типово осінньою. Та це вже не дивує: яскраві спалахи в осінньо-зимових колекціях спостерігаємо протягом останніх років.

Знайшлося місце й для насичених відтінків, і для більш очікуваних нейтральних, як-от темно-синій, коричневий, сірий, кремовий.

Експерти Інституту Pantone переконані: кольори NYFW на холодну пору ’2023/24 транслюють радість творчості в наші життях. Ці колірні комбінації заохочують до експериментів і розширюють простір для фантазій і досліджень барв.

Аби ви могли обрати свої, FASHIONISTA розповість про кожен відтінок палітри докладніше.

PANTONE: New York Fashion Week ` AW 23/24

TENDER PEACH

Теплий блідий відтінок Tender Peach (ніжний персик) відкриває звіт Pantone. Він притягує до себе обіцянкою м’якого дотику, якою не знехтуєш холодної пори. Цей пастельний, близький до нейтрального тон часто використовують у весільній естетиці через його свіжість і лагідність. Він легко єднатиметься з іншими пастельними тонами та різними за насиченістю відтінками помаранчевого.

PANTONE_2023_NEW_YORK TENDER PEACH BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK TENDER PEACH BY FASHIONISTA

ROSE VIOLET

Rose Violet (рожево-фіолетовий) – вабливий фіолетовий відтінок з рожевою нотою, що випромінює потужний заряд енергії. Цей виразний романтичний колір урівноважуватимуть більш спокійні відтінки: блакитний, бежевий, сірий. Для елегантних вишуканих образів з’єднуйте Rose Violet з темно-синім чи чорним, для квітково-монохромних – з лавандовим, бузковим, рожевим.

PANTONE_2023_NEW_YORK ROSE VIOLET BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK ROSE VIOLET BY FASHIONISTA

VIVA MAGENTA

Пульсівна і жвава Viva Magenta (живильна маджента) була обрана Барвою року ’2023. Цей червоний відтінок заохочує до експериментів і самовираження, а модні будинки, як-от Valentino, Balenciaga і Versace, активно долучають його до своїх колекцій. З цим і будь-яким іншим новим тоном експериментуйте, рухаючись від периферії (взуття, сумки) через низи (спідниці, брюки) до портретної зони (топи, головні убори).

PANTONE_2023_NEW_YORK VIVA MAGENTA BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK VIVA MAGENTA BY FASHIONISTA

RED ORANGE

Найгарячіший тон осінньо-зимової палетки – Red Orange (червоно-помаранчевий). Цей товариський відтінок асоціюється зі спонтанністю, у варіації total look його обирають упевнені в собі пані. Червоно-помаранчевий буде окрасою в темних осінньо-зимових комплектах, осяє і «зігріє» їх. Дозу тепла регулюйте під настрій.

PANTONE_2023_NEW_YORK RED ORANGE BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK RED ORANGE BY FASHIONISTA

RED DAHLIA

Імпозантна Red Dahlia (червона жоржина) – втілення елегантності. Дещо серйозніша і глибша, аніж інші червоні з цієї палітри, вона стане прекрасним вибором для мінімалісток. З таким червоним ви додасте барв не переборщивши. У сатині, шкірі, штучному хутрі й трикотажі – Red Dahlia довершена у будь-якому виконанні.

PANTONE_2023_NEW_YORK RED DAHLIA BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK RED DAHLIA BY FASHIONISTA

HIGH VISIBILITY

High Visibility (висока видимість) хоч і не є неоновим кольором, але захоплює увагу, випромінюючи тепло й нагадуючи блиск сонця. Цей жовтий – про радість і гарний настрій. Для цікавих комбінацій згадайте про аналогову колірну схему й об’єднайте High Visibility з фіолетовим. Пам’ятайте про правило балансу: аби убезпечити себе від промахів, нехай одного кольору буде більше (80%), а інший стане невеличким вкрапленням (20%).

PANTONE_2023_NEW_YORK HIGH VISIBILITY BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK HIGH VISIBILITY BY FASHIONISTA

PERSIAN JEWEL

Додає до теплої палітри трохи прохолоди благородний фіолетово-синій відтінок Persian Jewel (перська коштовність), натхненний дорогоцінним лазуритом. У деяких віруваннях цей мінерал допомагає знайти внутрішню гармонію й поліпшити самооцінку. Аби відчути благотворний вплив багатого синього, комбінуйте його з коричневим, глибоким зеленим чи сірим.

PANTONE_2023_NEW_YORK PERSIAN JEWEL BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK PERSIAN JEWEL BY FASHIONISTA

CARNIVAL GLASS

Ще один освіжний колір – ментоловий Carnival Glass (карнавальне скло). Цей зелений з крижаним підтоном добре єднатиметься з блакитно-синіми тонами, зокрема в денімі. Якщо ви в пошуках нових гармонійних колірних поєднань, згадайте про комплементарну схему. Аби не переборщити, обирайте відтінок-доповнення у насиченому червоно-помаранчевому варіанті, наближеному до коричневого. Це найбільш безпечна варіація для цієї контрастної схеми.

PANTONE_2023_NEW_YORK CARNIVAL GLASS BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK CARNIVAL GLASS BY FASHIONISTA

BURNT SIENNA

Міцний і стійкий Burnt Sienna (вигоріла сієна) передає витончену приземленість. Цей колір народився з природного матеріалу – сієнської глини, а тому символізує вогонь, тепло і землю. До того ж ця барва нагадує й інші природні об’єкти – піщані скелі, осіннє листя. Через привнесені відчуття комфорту й затишку він такий популярний восени і взимку.

PANTONE_2023_NEW_YORK BURNT SIENNA BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK BURNT SIENNA BY FASHIONISTA

KOHLRABI

Kohlrabi (кольрабі) – смачна зелена кольрабі додає до палітри пікантності. Вона відображає інтерес до здорового способу життя, зокрема харчування. Найкраще розкривається на тлі більш приглушених нейтральних тонів (наприклад, Hot Fudge) та в простих фасонах, крої, де на перший план виходить саме колір.

PANTONE_2023_NEW_YORK KOHLRABI BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK KOHLRABI BY FASHIONISTA

COCONUT MILK

Coconut Milk (кокосове молоко) – білий з солодкавим присмаком кокосового молока, що легко використовувати й поєднувати, завдяки його м’якості. Має світло-сірий підтон, тому так органічно допасовує сірий у чистих мінімалістичних луках, а також підкреслює більш яскраві й насичені кольори.

PANTONE_2023_NEW_YORK COCONUT MILK BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK COCONUT MILK BY FASHIONISTA

ECLIPSE

Eclipse (затемнення) – темно-синій з ледь помітним фіолетовим нюансом, що передає атмосферу серйозності й стабільності. Eclipse – вічна база, а отже, добре впишеться в діловий комплект, вималює елегантний образ. Водночас ця «фарба ночі» інтригує загадковістю, тому прекрасна у святкових аутфітах.

PANTONE_2023_NEW_YORK ECLIPSE BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK ECLIPSE BY FASHIONISTA

HOT FUDGE

Hot Fudge (гаряча помадка) – вишукана іриска спокушає смакові рецептори й розбурхує апетит. Ми часто недооцінюємо коричневий і нехтуємо ним, обираючи ахромати чи беж. Однак Hot Fudge – це ідеальний базовий колір на холодну пору, що виділятиметься на тлі більш звичних чорних образів, тим паче в поєднанні з котримось із яскравих тонів звіту Pantone (Viva Magenta, Red Orange, Persian Jewel тощо).

PANTONE_2023_NEW_YORK HOT FUDGE BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK HOT FUDGE BY FASHIONISTA

SILVER BIRCH

Silver Birch (срібляста береза) – вічний сірий витримує випробування часом. Класичні костюми, спідниці з сатину, пальта і пуховики – обирайте свого «сірого кардинала», що непомітно зробить стильну роботу. Він добре ладнатиме з Carnival Glass, Kohlrabi, іншими відтінками сірого, зокрема й зі срібним металіком.

PANTONE_2023_NEW_YORK SILVER BIRCH BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK SILVER BIRCH BY FASHIONISTA

DOE

Світло-коричневий Doe (дика тварина) викликає передчуття приємного дотику і тепла. Цей нейтральний тон дістав таку назву, бо асоціюється з природою і натуральними матеріалами. Восени і взимку він є одним із фаворитів для верхнього одягу, аксесуарів, взуття. Уся палітра Pantone створена так, аби її відтінки легко міксувалися між собою, тож партнера для Doe ви знайдете без зайвих зусиль.

PANTONE_2023_NEW_YORK DOE BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK DOE BY FASHIONISTA

Леатріс Айземан, виконавча директорка Інституту кольору Pantone, коментує такий вибір. З її слів кольори осені-зими ’2023/24 виходять за межі звичного і можливого, переносячи нас в нову еру, де межі часу й ідентичності не фіксовані.

Тож сміливо розширюйте власні рубежі, по-новому досліджуючи барви і їх комбінації. Насолоджуйтесь ними і черпайте натхнення на щодень.

Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ