VIVA MAGENTA – КОЛІР РОКУ ’ 2023

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 5381

На початку грудня Pantone визначився з барвою, що, за його версією, здобуває титул «Колір року ’ 2023». За версією Інституту, нею стала Viva Magenta. Дослідивши модні покази сезону «весна-літо’ 2023», саме цьому малиново-червоному відтінку з фіолетовим підтоном прогностики обіцяють чималий успіх на вулицях модних столиць, у щоденних луках зірок і їхніх образах для червоних доріжок.

У своєму пресрелізі компанія пояснює, що Viva Magenta (Pantone 18-1750) – це «нетрадиційний відтінок для нетрадиційного часу».

Віце-президент Інституту Лорі Прессман зазначив, що цей колір поєднує теплі й холодні тони, минуле з майбутнім, фізичну й віртуальну реальності.

Звучить вельми інтригуючи, тож FASHIONISTA без зволікань запрошує до пурпурового всесвіту. Він обіцяє багато цікавого!

Колір року ' 2023

НА ПОДІУМАХ

Тони, максимально наближені до цього фаворитного відтінку пурпурового, були помічені на подіумах багатьох модних домів. Зокрема – в Bottega Veneta, Chanel, Christopher John Rogers, Nensi Dojaka, Rick Owens та інших. Вони розкривалися по-різному: і в невагомих напівпрозорих сукнях, і у твідових фактурних комплектах, і в акцентному верхньому одязі.

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

ПОЧИНАЄМО З ДЕТАЛЕЙ

Viva Magenta огортальний та інтенсивний. Він не такий зухвалий, як фуксія, але достатньо жвавий і пульсівний, аби зарядити ваші образи сміливими вібраціями. Як завжди, почнемо з поодиноких вкраплень: сумки, взуття, кольору нігтів, макіяжу.

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Viva Magenta прекрасний як на очах, так і на губах. Але, наносячи його на повіки, будьте обачні з будь-якими почервоніннями й капілярами. Також створіть гарну базу, що маскуватиме темні кола.

АХРОМАТИ

Оскільки Pantone 2023 – водночас теплий і холодний гібридний колір, він чудово єднається і зі світлими, і з темними тонами. Ахромати легко заспокоюють цей упевнений відтінок.

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Так, на Тижні моди в Парижі’ 2023 німецька модель Керолайн Даур обрала Viva Magenta у вигляді довгої джинсової спідниці у стилі середини 70-х. А блогерка і модель з Канади Валерія Липовецьки втілила у своєму виході естетику Відродження: пурпурову сукню з рясним декором вона поєднала з тонкими мінімалістичними окулярами і високими чорними чоботами.

СПОРІДНЕНІ БАРВИ

Своїм корінням Viva Magenta сягає червоного, тому справедливо буде возз’єднати його з родиною. Від чистих яскравий до глибоких бордових барв – усі гармонійно комбінуватимуться з відтінком 2023-го року, даруючи ефектні аутфіти.

Безапеляційну популярність останні два роки мав рожевий. Багато хто прогнозував статус фаворита 2023-го саме ексцентричному Barbiecore. Наступного року запланований вихід фільму про Барбі з участю Марго Робі й Раяна Гослінга, тож запитаність цього тону тільки зростатиме. Комбінуємо Viva Magenta з рожевими тонами у солодко-життєрадісних образах.

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Дещо вищою буде контрастність малиново-червоного з фіолетовим. Якщо ви шукали варіанти безпечного і відносно спокійного колорблокінгу, – це ваша формула. Сусідство тонів на колі Іттена стане технічною страховкою ваших колірних експериментів. Від ніжного бузку до спілого темного винограду – котрий із відтінків припаде вам до смаку?

ГРА КОНТРАСТІВ

Для сміливець – поєднання Viva Magenta з сонячним жовтим. Тут контраст прямує до максимуму, створюючи веселий образ. Це один із найсміливіших міксів, що оживить будь-який сірий день. Спробуйте – і ви точно усміхнетеся своєму відбиттю у дзеркалі! Якщо ж шукаєте заспокоєння для бадьорого Viva Magenta, зупиняйте вибір на бежево-коричневих тонах. Вони з таким завданням упораються на славу!

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Зелений + рожевий – одна з улюблених колірних комбінацій 2022-го. Якщо ви встигли втілити і полюбити її, FASHIONISTA пропонує замінити рожевий на пурпуровий. Поєднання кольору 2023-го року з блакитним може видатися дещо несподіваним, але це дарма. Адже в основі Viva Magenta захований холодний підтон. Тож таке перехрещення виглядатиме настільки ж сміливо, як і органічно. Ця формула, безсумнівно, подарує нешаблонні й креативні луки.

МОНОХРОМ

Viva Magenta – символ сили і звабливості, що дарує чарівливі ноти будь-якому вбранню. Як створювати монохромні луки у кольорі головного героя сезону, вчимося у зірок street style.

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Колір роки ’ 2023

Оверсайз-пуховик носимо зі спідницею міді, чобітьми вище колін і сумкою, що має цікаву геометричну форму. Верхній шкіряний одяг добираємо в тон взуття чи обираємо стильні комплекти-двійки, доповнюючи їх ахроматичними чи яскравими аксесуарами.

Виконавча директорка Інституту кольору Pantone Леатрис Айземан пояснює, що Viva Magenta натхнений кольором кошенілі, що є яскравим і дуже цінним природним барвником. За її баченням, так в епоху технологій ми продовжуємо черпати натхнення у сил природи, з їх допомогою активізуємо дух і розвиваємо свою внутрішню силу.

FASHIONISTA бажає вам відчути мотивувальний і підбадьорливий вплив малиново-червоного відтінку та знайти місце для творчості й нових комбінацій, приміряючи його до себе. Вдалих експериментів вам, fashionista-girls!

Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ