СТИЛІЗУЄМО ВИШИВАНКИ РАЗОМ З FASHIONISTA

list Розділ: Lookbook by Fashionista Дата публікації: favorite Вподобання: 1255

Вишиванки українських брендів одягають світові зірки, а етнічні мотиви міцно закріпилися у трендах 2022-го року. Та для українок вишитий візерунок не про модну деталь. Вишита сорочка, а саме так звучить її автентична назва, є нашим культурним спадком. Її історія розпочинається ще з VI ст. до н. е.: тоді довгі вишиті сорочки носили скіфи. За часів Київської Русі цей вид одягу активно поширювався. Та перші вишиванки були не тільки вбранням, а й оберегом. Сорочки оздоблювали орнаментами на рукавах, комірах, подолах. Малюнок повинен був торкатися тіла.

За довгі роки історії вишиванка стала символом вільних нескорених українців і українок. Не було й нема однієї чи кількох «традиційних» вишитих сорочок. Вони різняться часом і регіоном створення. Вивчаючи їх – пізнаєш самобутність і різноманітність рідної країни.

Нещодавно наш асортимент також поповнився двома новинками – лляною і мусліновою вишиванками. Через естетику вишитої сорочки ми продовжуємо невидимий зв’язок з нашими предками, сповнюємося силою українського роду. Шість образів від FASHIONISTA нагадують про те, що вишита сорочка і у ХХІ сторіччі – важлива складова нашої національної ідентичності, якою ми пишаємося і яку плекаємо.

Вишиванка BY FASHIONISTA

Вишиванка BY FASHIONISTA

ЛЛЯНА ВИШИВАНКА З ЧЕРВОНИМИ КВІТАМИ

У Дмитро Павличка «червоне – то любов, а чорне – то журба». Символізм сповнює вишитий візерунок сенсами. Але важливо, що нині ми також обираємо їх. Червоне – то і кохання, і порив до боротьби, і врода, і все, що виринає в думках, коли споглядаємо цей колір. Чорний символізує і тугу, і силу, і твердість духу з незламністю.

Як українки століття уявляли щось своє під час вишивання, витворювали власну систему знаків, що промовляла до їх покоління, їх громади, так нині ми орнаментам прописуємо нові смисли, додаємо сучасний контекст.

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Щодо стилізації, то FASHIONISTA певна: народне може бути сучасним. Нині ми легко поєднуємо вишиванку навіть з шортами і спортивним взуттямКеди або кросівки при цьому радимо обирати в мінімалістичному стилі, без надмірного «спорту» й декору.

Вишиванка і штани-палацо – також прекрасний тандем. У перших двох образах ми дібрали до лляної сорочки лляний низ. Такі комплекти можна доповнювати не тільки кедами, а й шльопанцями. Сумка пасуватиме й строга ахроматична, і розслаблена солом’яна.

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Вишиванка і денім – ще одна формула сучасних аутфітів. Якщо вам близьке традиційне червоно-чорне єднання, то повторюйте за нами: вишиванка + вкорочений жилет + джинсові шорти з бахромою + клатч зі збірками + шльопанці. Традиційність не виключає стилю!

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

МУСЛІНОВА ВИШИВАНКА З БЛАКИТНИМИ КВІТАМИ

Рослинні й квіткові орнаменти у пастельних тонах тонко підкреслюють й увиразнюють дівочу красу. До муслінової вишитої сорочки INSPO ми дібрали речі в таких же ненав’язливих природних барвах. Але до її комплекту зі світло-рожевими бермудами й білими босоніжками-в’єтнамками додали акцент – бордову асиметричну сумку-багет.

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Невимушений образ у стилі casual вишиванка утворює й зі світло-бежевими штанами прямого кроюсумкою-трапецією Laconic і молочними стьобаними сандалями. Раніше вишита сорочка розповідала про вік, діяльність, соціальний стан людини. Сьогодні ж така одежа куди більш універсальна й буде доречною на панянці будь-якого віку і професії.

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Аксесуар, з яким вишиванка ладнає й виглядає суперактуально, – це ремінь. Якщо у вашій колекції є широкий пасок з мінімалістичною фурнітурою, спробуйте додати його до образу. До прикладу, останній лук із джинсами-кльош і шльопанцями можна носити, випустивши сорочку, або ж додати ремінь і заправити вишиванку. Спробуйте!

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Стилізація вишиванки BY FASHIONISTA

Вишита сорочка – не тільки атрибут кількох святкових днів року, як-от День вишиванки, церемонія розпису, Останній дзвоник, хрестини чи День Незалежності. Вишиванки осучаснилися: ми стилізуємо їх по-різному для святкових і буденних нагод, легко носимо на щодень. Вишита сорочка в комплекті з сучасними речами почувається як риба у воді. Якщо ви шукаєте вишиванку або ж нові ідеї, з чим її поєднувати, – ласкаво просимо до FASHIONISTA.

І все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ