ОБИРАЄМО БАЗОВУ ФУТБОЛКУ РАЗОМ ІЗ FASHIONISTA

list Розділ: Основи стилю Дата публікації: favorite Вподобання: 1358

Базова футболка – це незамінний елемент сучасного гардеробу, що водночас є і самодостатньою одиницею, і чистим полотном для дальшого створення образу в будь-якому стилі та для найрізноманітніших нагод. Футболка пройшла дивовижну трансформацію: від спідньої чоловічої білизни до форми модного протесту та зрештою універсальної, не прив’язаної до статі одиниці.

Формуючи базу, FASHIONISTA передусім радить звернути увагу на білу футболку або ж модель молочного відтінку.  Іконою моди, що в 60-70-х роках ХХ століття популяризувала просту білу футболку, була Джейн Біркін. Її стиль досі є джерелом натхнення для французьких модниць. Якщо ви прагнете мати розкішний вигляд у, здавалося б, простих речах, надихайтеся стилем парижанок. Зокрема тим, як вони вплітають базові білі футболки в повсякденні образи та роблять їх вишуканими.

Біла футболка від FASHIIONISTA

Біла футболка від FASHIONISTA

Урізноманітнити біло-молочну палітру можна іншими нейтральними варіантами футболок, що вам пасують: чорною, сірою, синьою, блакитною, бежевою, кольору хакі тощо. Якщо ви експресивна особистість, що обожнює гру кольорів, такий топ в більш яскравих барвах також слугуватиме для вас базою.

Outfit by FASHIONISTA

Outfit з базовою футболкою від FASHIONISTA

Футболки з мінімалістичними написами та лого стали альтернативою однотонним варіантам. Вони чудово поєднуються як з джинсовими шортами, так і з класичними штанами. Разом зі структурованими жакетами чи піджаками зазначені моделі також виглядають гармонійно.

Об’єднує згадані варіації базової футболки відсутність будь-яких декоративних елементів: намистинок, блискіток, камінців, стрічок чи іншої фурнітури.

basic t-shirts by FASHIONISTA

basic t-shirts by FASHIONISTA

Розглянемо докладніше й інші ключові аспекти, які FASHIONISTA радить враховувати при виборі базової футболки. Розпочнемо з її фактури, складу тканини та об’єму. Якщо ви плануєте одягати такий топ як самостійний верх, надайте перевагу цупкому матеріалу, що не просвічується та тримає форму. Натуральний склад (100% бавовни) задовільнить як перераховані вище критерії, так і забезпечить хорошу вентиляцію повітря, а відповідно й комфорт навіть у спекотну погоду. Ідеальна бавовняна футболка є гладенькою на дотик, без нерівностей. Як правило, прямого крою, без щільного прилягання. При заправленні такої футболки в штани чи інший «низ», утворюється незначний напуск та простір для повітря. Винятком, коли доцільно обирати менш об’ємний структурований топ, є бажання компенсувати масивний «низ» луку (розкльошені джинси, штани-палацо тощо).

Outfit with basic t-shirts by FASHIONISTA

Outfit with basic t-shirts by FASHIONISTA

Неоднорідна, наче з прожилками фактура футболки буде вдалим компаньйоном для лляних спідниць, шортів чи штанів, що також є дещо шорсткими на дотик. Такі комбінації в рамках капсули для відпочинку виглядатимуть органічно та доречно.

BASIC T-SHIRTS BY FASHIONISTA

BASIC T-SHIRT BY FASHIONISTA

Футболки, що мають у своєму складі еластан, є тоншими, не структурованими. Загалом теж хороший варіант, але вже як частини складнішого образу. Такі моделі краще купувати силуетними, аби вони слугували основою у багатошарових луках. Водночас зважайте на те, чи утворюються складки від натягування таких виробів на грудях чи в районі пахв. Якщо так, – вам потрібен більший розмір.

BASIC T-SHIRTS BY FASHIONISTA

BASIC T-SHIRTS BY FASHIONISTA

Для дівчат, котрим близький стиль ATHLEISURE, базою слугуватиме і подовжена футболка oversized з опущеною лінією плеч. В рамках зазначеного стилю вона чудово поєднуватиметься з велосипедками чи легінсами. Також на такий «верх» варто звернути увагу дівчатам з умовним типом постави «яблуко», які прагнуть дещо скоригувати пропорції тіла. Поєднання футболки oversized з джинсами skinny чи іншим «низом», що облягає ноги, виграшно підкреслить їх стрункість без акцентів у верхній частині тіла.

BASIC T-SHIRTS BY FASHIONISTA

BASIC T-SHIRTS BY FASHIONISTA

Насправді, дуже важливо підібрати крій футболки, що враховує особливості будови вашого тіла. Ось ще кілька прикладів та порад. Якщо у вас виражений плечовий пояс відносно стегон, уникайте додаткових акцентів на плечах та обирайте все той же «спущений» рукав. А от якщо ви власниця умовного типу постави «груша», FASHIONISTA, навпаки радить виділяти лінію плечей помітними швами, що розташовані чітко на своєму місці.

Опишемо ще кілька елементів, на які варто зважати, обираючи базову футболку:

Базова

- Виріз горловини.

Пам’ятайте, якщо у вас є потреба коригувати форму обличчя, дійте за принципом протилежності. До круглої чи овальної форми чудово пасуватиме V-подібний чи відносно глибокий прямокутний виріз, а до продовгуватої чи трикутної – високий округлий. У будь-якому разі уникайте надто широких круглих вирізів. Вони здатні зіпсувати все враження від образу. У цьому контексті також слід брати до уваги об’єм грудей. Якщо ви володарка пишного бюсту, уникайте високої горловини, бо вона візуально зробить ваш «верх» важчим. А от V-подібний відносно глибокий виріз пасуватиме найкраще;

- Довжина та об’єм рукавів.

Важливо, аби рукав не закінчувався в найбільш об’ємній частині руки. Оптимальна його довжина, що водночас сприятиме створенню ефекту завершеності в образі, – середина передпліччя чи навіть трохи нижче. Уникайте вузьких та надто коротких рукавів, а також таких, що не тримають форму. Структурований рукав, що вільно огортає руку, підкреслює її тендітність;

- Довжина базової футболки.

В спортивних луках доречна подовжена модель, що закриває зону паху. Для образів, що передбачають заправляння топу, вибирайте моделі довжиною нижче талії приблизно на долоню (пальці направлені до землі). При цьому укорочені моделі вже не перший рік в літню пору слугують універсальною альтернативою класичній базовій футболці. Вони вдало комбінуються із завищеною посадкою «низу»;

Базова футболка-види рукавів

BASIC BY FASHIONISTA

- Рівні шви, якісна обробка країв та горловини.

Через те сьогоднішня героїня і зветься «базовою», що способів її носити, без перебільшення, – безліч: від мінімалістичних до багатошарових еклектичних композицій.

Базова футболка є чудовою основою для акцентних прикрас: і масивних ланцюгів, і підвісок чи браслетів з кольорових намистинок, як в дитинстві. Такі аксесуари чудово розбавлять стриманість мінімалістичного образу. Також базова футболка витримує строкаті незвичні принти та поєднання. Її простота вносить гармонію в хаос кольорів і ліній.

BASIC T-SHIRTS BY FASHIONISTA

BASIC T-SHIRTS BY FASHIONISTA

Ротація такого «верху», як базова футболка, є чи не найбільша серед усіх елементів гардеробу, і навряд є можливість обмежитися однією-двома одиницями. Футболки доводиться часто прати та змінювати. Аби продовжити термін їх експлуатації, завжди дотримуйтеся вказівок на етикетці.

FASHIONISTA сподівається, що описані в публікації поради стануть вам у пригоді при виборі базового топу. Якщо у вашому арсеналі буде декілька вдалих моделей, ви легко створюватимете стильні композиції, а футболка у стократ окупить свою вартість.

Вдалого вам шопінгу і цікавих образів!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ