MET GALA ’2024: УЛЮБЛЕНІ ОБРАЗИ ВІД FASHIONISTA

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 966

Бал Інституту костюму Met Gala – модна подія, за якою стежить увесь світ. Цьогорічний дрес-код для його гостей звучав загадково й лаконічно: «Сади часу». Такий вибір навіяний однойменним оповіданням британського письменника Дж. Г. Балларда. У ньому стародавні рослини й дерева з різних епох ростуть поряд, а час у різних куточках дивовижного саду плине геть по-різному: десь тягнеться нестерпно повільно, а подекуди – роки пролітають за мить.

Тема виставки нью-йоркського Музею мистецтва Метрополітен, що відкрилася невдовзі після балу, не менш поетична – «Сплячі красуні – пробудження моди». Принцеси, які чекають на рятівний поцілунок коханого, тут ні до чого. Ідея виставки – швидкоплинність моди, що розкривається через тему природи, її розквіт і недовговічність.

З такими орієнтирами й підказками стилісти зірок приступили до створення образів на святковий хідник Met Gala. Про наші улюблені – далі веде FASHIONISTA.

КОРОЛЕВИ КВІТІВ

Джиджі Гадід постала перед фотокамерами в романтичній сукні від Thom Browne, оздобленій 3D-пелюстками. Робота просто колосальна: 70 майстринь створювало на вбранні сад жовтих троянд, пришивши майже 3 млн мікронамистин.

Met_Gala_2024_Джіджі Гадід у Thom Browne

Met_Gala_2024_Джіджі Гадід у Thom Browne

Ейса Гонсалес одягла на вечірку Met Gala ефірну сукню від італійського бренду Del Core. Шари шовкової органзи кольору слонової кістки, кремового і рожевого відтінків нагадують тендітні пелюстки орхідеї. Ця квітка є символом багатства на батьківщині акторки – в Мексиці.

Met_Gala_2024_Ейса Гонсалес у Del Core

Met_Gala_2024_Фібі Дайневор у Victoria Beckham

Зірка «Бріджертонів» Фібі Дайневор вперше за історію заходу обрала сукню від Victoria Beckham. До невагомого тюлю й вінтажного мережива було пришито сотні вирізаних вручну квітів. Кожна пофарбована у відтінок «зів’ялої троянди», спеціально дібраний до тону шкіри зірки.

КОРОЛЕВИ ДРАМИ

На вечорі Met Gala титул Королеви драми розділили Зендая у Maison Margiela і Лана Дель Рей у Alexander McQueen. Перша – профі сміливих модних заяв, спершу з’явилася у вбранні, розробленому Джоном Гальяно. Сукня на одне плече мала довгу спідницю-трубу, вкриту королівсько-синіми і смарагдово-зеленими діагональними смугами, фруктові прикраси, мереживну сітку і бант на спині. Макіяж і постава зробили своє – Зендая перетворилася на казкову лиходійку.

Met_Gala_2024_Зендая у Maison Margiela

Met_Gala_2024_Лана Дель Рей у Alexander McQueen

Востаннє Лана Дель Рей була на Met Gala у 2018 році, тож цьогоріч відбулося її тріумфальне повернення. Поєднання ніжних матеріалів зі справжнім гіллям виглядало дуже ефектно, перетворивши співачку на садову німфу.

ВІНТАЖ

Обрати вінтажну сукню – не новий, але в заданій темі вельми доречний хід. Одним із найяскравіших виходів вечору стала поява Кендалл Дженнер у вінтажі Givenchy. Її розробив Александр Макквін для колекції 1999 року. Сукня була показана лише на манекенах і повернулася до архіву дизайнера. Її ніхто не носив до дня, аж поки модель не вдягла її вперше.

Met_Gala_2024_ Кендалл Дженнер у вінтажі Givenchy

Met_Gala_2024_Зендая у Givenchy

Наприкінці вечора Зендая здивувала шанувальників, знову з’явившись у розкішній чорній сукні з довгим шлейфом, створеній Джоном Гальяно для Givenchy 1996 року. Примітно, що це рік народження самої акторки.

ПРОТИЛЕЖНІ СТИХІЇ

В образі крижаної королеви на сходах Метрополітен-музею з’явилася Ель Фаннінг. Скульптурна сукня на запах з відкритими плечима і струминною спідницею підкреслювали вроду акторки. На противагу холодній красі Ель – гарячий образ південноафриканської співачка Тайли у сукні з піску. Спершу був створений гіпсовий бюст дівчини, який потім покрили мікрокристалічним напиленням різних пісочних відтінків. Обидві сукні – від Balmain.

Met_Gala_2024_ Ель Фаннінг у Balmain

Met_Gala_2024_Тайла у Balmain

Святковий хідник Met Gala ’2024 подарував нам чуттєве видовище і вкотре довів: мода – потужний інструмент самовираження, спроможний будити фантазію й нести естетичну насолоду. Ніжні квіти і драматичні силуети, вінтажні сукні і футуристичні фактури – кожен образ розповідав свою яскраву історію на просторах вічного саду моди, де краса розквітає і змінюється від епохи до епохи. Нехай же цей дивовижний «Сад часу» надихає вас, дорогі fashionista-girls, на сміливі експерименти зі стилем і пошуки власної унікальності в яскравому розмаїтті світу моди!

Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ