КОЛІР ЛІТА: БЛАКИТНИЙ У ВАШОМУ ГАРДЕРОБІ

list Розділ: Lookbook by Fashionista Дата публікації: favorite Вподобання: 697

Блакитний відпускає почуття і думки на волю. Він здатен знизити напругу й заспокоїти, водночас філігранно балансує поміж консервативністю і невимушеністю. Ідеальна барва для літньої пори, з якою FASHIONISTA пропонує познайомитися ближче. Адже за «блакитним» ховається плеяда відтінків, у якій точно захований особливий – ваш тон. Він не тільки личитиме, а й лежатиме до душі, передаватиме настрій і почуття.

Світлі блакитні відтінки (наприклад, крижаний) – напівпрозорі й прохолодні, бадьорять і наповнюють спокоєм. Ненасичений блакитний розслабляє і стимулює мислення. Можливо, тому його варіації так популярні у діловому гардеробі, зокрема серед сорочок і блуз.

Насичені блакитні відтінки, як-от небесний, колір квітки-незабутки, миролюбні й мрійливі. Вони заряджають енергією, асоціюються зі світом фантазій, символізують надію, злагоду, любов і вірність. Особливо прекрасні в романтичних сукнях і спідницях.

Приглушені блакитні барви – витончені й делікатні (французький блакитний, місячний камінь, голубиний). Вони наповнені романтичним настроєм і блаженством. Спершу ці відтінки можуть здатися нейтральним, але затримайте погляд і роздивіться їх секрети. Сіро-блакитні тони нагадують світанок, вони такі ж загадкові, сповнені ніжності й благородства. Чудові як у святковому вбранні, так і в денімі.

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний личить більшості з нас, тому ми так часто носимо його в портретній зоні. Однак з ним варто експериментувати, аби знайти свій ідеальний тон.

Світлий блакитний чудово пасуватиме до оливкової шкіри. Тоді як синій, навпаки, додаватиме їй небажаної жовтизни. Для світло-бежевої шкіри радимо добирати складніші приглушені відтінки, що підкреслюватимуть м’якість природного колориту, доповнюватимуть його.

Якщо ви власниця неконтрастної зовнішності, а тон шкіри має теплий пігмент – добирайте теплі варіанти блакитного (з домішкою жовтого). Інакше «крижаний» ефект холодної блакиті з’їдатиме риси вашого лиця. Що контрастніша зовнішність, то яскравішим може бути відтінок.

Створювати стильні аутфіти з блакитним напрочуд легко. Переконайтеся разом із FASHIONISTA!

БЛАКИТНИЙ + ЧОРНИЙ

Аби зробити ніжний образ більш структурованим, вводьте чорні акценти. Вони знизять градус романтичності, додаватимуть комплекту строгості й чіткості. Змінюючи площу ахромату, ви впливатимете на настрій вбрання.

Або ж рухайтеся від протилежного: у нейтральні чорно-білі комплекти впускайте свіжий подих вітру. Блакитна лляна сорочка стане таким ковтком невагомості для  білої базової футболки, чорних джинсових шортів з бахромою і стьобаних сандалів.

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

БЛАКИТНИЙ + КОРИЧНЕВИЙ

Синій і помаранчевий – контрастні кольори, які можуть виглядати разом спокійно і врівноважено, якщо вибілити перший і затемнити другий. Підсилюючи один одного, блакитний і коричневий не сперечатимуться між собою. Тим паче коли один із них залишити в деталях (на сумці, взутті, хустинці для волосся тощо).

Візуалізуємо цю пораду: до блакитної лляної сукні і босоніжок-в’єтнамок додаємо плетену сумку з коричневими шкіряними деталями або просто коричневу шкіряну сумочку. У такому комплекті ви почуватиметеся розслаблено, невимушено й елегантно.

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

БЛАКИТНИЙ + БІЛИЙ

Не нехтуйте базовим поєднанням блакитного і білого. Так ви створюватимете вишукані цікаві луки навіть із блакитними речами в спортивному стилі. Наприклад, футболка з коміром поло виглядає ефектно і статусно в тандемі з білими джинсовими шортами, кедами і структурованою світло-бежевою сумкою Laconic. Якщо вам близький стиль препі – беріть цю формулу на замітку!

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

БЛАКИТНИЙ У ДЕНІМІ

Блакитний – універсальний колір для повсякдення, тим паче коли це блакитний денім. Демократична тканина стала символом ХХ століття й існує поза соціальним статусом чи модою. З ним складають образи в найрізноманітніших стилях: від гламурного до ділового. А стиль casual неможливо уявити без джинсових речей.

Додайте до деніму інші речі блакитних відтінків. Так, як шкіряний рюкзак доповнює комплект зі спідниці-плісе, майки, кедів і вкороченої джинсової куртки. Цікавий образ на щодень.

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Денім ладнає і з яскравими акцентами. У цьому йому рівних нема. Так, бордова асиметрична сумка-багет неперевершено виглядає на фоні блакитних джинсових бермудів і романтичного блакитного топу з драпіруванням і зав’язками. Блакитний денім – основа для кольорових комбінацій.

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний: колір літа BY FASHIONISTA

Блакитний – це пастельний відтінок синього, а тому легко компонуватиметься з рештою пастельної гами. Обожнюєте колорблокінг? Об’єднайте блакитний зі спорідненим салатовим. Разом вони будуть легко сприйматися і пасуватимуть дівчатам з невисокою контрастністю зовнішності. Завдяки блакитному в образі створюватиметься піднесений настрій, а ніжний зелений додаватиме йому природності.

Як і цього замало – вводьте ніжні відтінки оранжевого. Кольоровий помічник by FASHIONISTA підкаже, що це спліт-комплементарна схема. Такий лук точно хотітиметься розглядати й розглядати. Слідкуйте за нашим блогом, ми й надалі створювати для вас цікаві ідеї образів, ділитимемося корисною інформацією.

Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ