BEAUTY-TRENDS ’2024: МАКІЯЖ

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 2142

Ключові тенденції в царині макіяжу минають не так уже й швидко. Beauty-trends ’2023 не втрачають своєї актуальності й амбівалентності: clean girl aesthetics досі співіснує з сяйвом нульових, яскравими барвами на очах і світлими бровами. У 2024-му FASHIONISTA розкаже про ще більше пунктів, аби кожна з вас знайшла свій beauty-інструмент.

ГРАНЖЕВИЙ МАКІЯЖ

Спершу визначимося з полюсами: якщо на одному – макіяж без макіяжу, то на іншому – естетика гранжу. Вона повертається з кінця 80-х – початку 90-х. У сучасному виконанні такий макіяж ще кличуть soft grunge – на противагу soft goth 2023-го. Останній був натхнений серіалом «Венздей» від Netflix. Невимушений і трохи похмурий гранжевий мейк об’єднує «розмазані» димчасті очі (з допомогою темних матових, зокрема сірих, тіней) з підводкою (зокрема нижньої повіки), нейтральні брови і бліді губи, як у Авріл Лавінь.

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

СТРИМАНА РОЗКІШ

Водночас всеосяжною тенденцією 2024-го року буде і чиста естетика з осяйною і здоровою шкірою. Її ще називають тихою розкішшю. Це мінімальний, але витончений макіяж: доглянуті брови, стримані пігменти й ефірні відблиски на шкірі. Цю безтурботну елегантність у сезоні весни-літа ’2024 продемонстрували Zimmermann, Stella McCartney, Erdem, The Row та інші.

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

МОНОХРОМНИЙ МАКІЯЖ

Ще один тренд родом із 90-х – монохромний макіяж. Ностальгія за супермоделями дається взнаки. Макіяж у стилі Сінді Кроуфорд виконаний у нейтральних тонах однієї колірної палітри. Як правило, кольору лате. Кремово-коричневі губи, часто підведені олівцем, є продовженням барви обличчя, а очі підкреслені матово-землистими відтінками. Нині такий макіяж зробити ще простіше: на ринку багато продуктів 3 в 1 (для очей, губ і щік).

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

ГУБИ ОМБРЕ

Омбре – гедлайнер макіяжу губ ’2023, що органічно перейшов і в 2024-й. Йому властивий чіткий контур і градієнт тону від країв до центру губ, де вони світлішають. Часто з допомогою двох відтінків помади одного кольору. Найкраще в омбре – його варіативність. Воно може бути контрастним темно-ягідним з чітким контуром чи делікатним і не надто акцентним, ніби продовжує тон вашого лиця. Одна з найбільш гарячих варіацій – це омбре, покрите блиском для губ. Glossy lips передають вітання з нульових!

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

БЛАКИТНІ ТІНІ

До нас повернувся аквамариновий макіяж, до того ж у сміливіших і рішучіших різновидах. Багато відомих візажисток і візажистів показують, як вплітати цей елемент 60-х у свої сучасні луки. Світлі з ефектом металік чи матові кобальтові – цьогоріч синій буде однаково популярним.

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

ЧЕРВОНІ СТРІЛКИ

Візажисти прогнозують, що 2024-го у тренд вийдуть класичні червоні губи. Але цей колір не зупиниться на барві помади: червона підводка – менш очевидний гіт цього року. Є багато способів пограти з ним. Аби не зробив очі втомленими, додавайте його тільки над верхньою лінією вій і в тандемі з чорною підводкою (для чіткості). Червоний уздовж нижніх вій і під оком може зробити ведмежу послугу.

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

ПУХНАСТІ БРОВИ

Брови й надалі стають м’якшими і природнішими, а сильно підкреслені потрохи відходять на другий план. Нині в тренді – пухнасті брови. Це вже не «хлоп’ячі», але об’ємні й з акцентом на підйом і структуру брови. Для їх створення використовуйте спеціальне мило (аби полегшити розчісування й укладання), гель (він закріплюватиме волосини у потрібному положенні) і віск (як додатковий фіксатор). Якщо на етапі укладання виникатимуть помітні прогалини, злегка підмалюйте їх. Салонна процедура brow-ліфтингу – альтернатива щоденним маніпуляціям.

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

«РОЗМИТІ» ГУБИ

Якщо виводити губи олівцем чи експериментувати з омбре нема бажання, ловіть тренд на «розмиті» губи! Аби створити м’який перепад кольору попередньо відлущіть суху шкіру губ, нанесіть зволоження, а за ним – невелику кількість помади на центр нижньої губи. Стисніть губи, а далі пальцем чи кісточкою розтушовуйте помаду до зовнішніх країв. Стежте, аби перехід від помади до шкіри був плавним.

Makeup trends by FASHIONISTA

Makeup trends by FASHIONISTA

Такі головні beauty-тренди ’2024 в макіяжі. Тут є рішення і для «природного» вигляду, і для яскравих експериментів. Часто макіяж – відображення нашого стану. Але FASHIONISTA переконана: можна зайти й з іншого боку. Через makeup створювати настрій, якого бракує. Бути романтичною й ніжною, зухвалою і впевненою чи експресивною і запальною, – вирішуєте ви!

Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ