ТРЕНДОВІ КОЛЬОРИ СЕЗОНУ «ВЕСНА-ЛІТО» ’ 2022 ЗА ВЕРСІЄЮ PANTONE: НЬЮ-ЙОРКСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОДИ

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 1413

У вересні 2021-го року Інститут кольору Pantone презентував дві колірні палітри до Тижнів моди у Нью-Йорку та Лондоні. Кожна об’єднує відтінки, що будуть модними навесні та влітку 2022-го року.

Зі слів Леатріс Ейсман, виконавчої директорки Інституту, барви весни-літа ’ 2022 спонукають пізнавати себе й розкривати свій стиль через нові колірні реалії і несподівані заяви. Палітри створені, аби означити незнані досі комбінації відтінків і настроїв.

Кожен із кольорів має свій емоційний посил і значення, що зашифровані в назві. Остання створює місткий образ і передає всю складність відтінку.

Сьогодні FASHIONISTA розповість про п’ятнадцять кольорів Нью-Йоркської палітри, а Лондонську залишить для окремої публікації.

Color Palette NY '22

СОЛОДКА ПАСТЕЛЬ

Spun Sugar, або цукрова вата, – підсолоджена пастель з невагомим характером; інколи її назву перекладають як «цукрова пудра». Нагадує чисте небо в теплі весняні дні. Безтурботний блакитний навіть строгому за кроєм одягу дарує трохи повітря і свіжості. Ми звикли носити ніжно-голубий в сорочках і блузах. Сміливіше рішення для весни-літа 2022-го: об’єднати Spun Sugar з кольором року – барвінковим або ж з теплими жовто-помаранчевими тонами.

Gossamer Pink, або рожеве павутиння, – прозорий рожевий, що також нагадує солодку вату. М’який і пудровий відтінок символізує юність. Його ніжний легкий дотик дарує надію та віру в щасливе майбутнє. Gossamer Pink – амбасадор романтизму цієї палітри, якнайкраще відтіняє красу світлої шкіри, невимушено єднається з білим кольором. Для більш зухвалих і драматичних образів спробуйте ближче познайомити тендітний і чутливий рожевий зі строгим, класичним чорним. Результат вас приємно здивує.

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

ВІДТІНКИ СИНЬОГО

Синій не виходить з моди, а його відтінків у сьогоднішній палітрі найбільше, однак дещо змінюється їхня насиченість і глибина. Окрім описаного вище солодкого блакитного, інші відтінки холодного спектру також борються за нашу увагу.

Skydiver, або парашутист, – приглушений темно-синій колір. З одного боку, він символізує традиції і силу, а з іншого – надихає нас розправити крила й долати нові висоти. Цей загадковий безкраїй синій стане чудовим кольором і для офіційного, і кежуального стилю.

Glacier Lake, або крижане озеро, – спокійний і охолоджувальний відтінок голубого, що малює перед нами вкриту кригою водну гладь поміж високих і величних гір. Її глибини оберігають таємниці, сховані від допитливих очей, заспокоюють метушливий розум. А, можливо, ввівши колір гірських озер до свого гардеробу, вам вдасться стишити гамір буднів.

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

ЯСКРАВИЙ КОНТРАСТ

Та не тільки холодні врівноважені відтінки є в палітрі Нью-Йоркського тижня моди. Яскравим несамовитим барвам тут теж місце знайшлося.

Innuendo, або натяк, – розкішний яскраво-малиновий. Цей відтінок має вабливі вібрації, спокушає та випробовує. Слова стають зайвими, коли яскраво-рожевий виходить на сцену, залишаючи доволі прозорі натяки. Він не про легковажність, а про драматизм, транслює незалежність і впевненість у собі. Більш темний і насичений, ніж фуксія, не втрачає своєї виразності. Чудовий у верхньому одязі, взутті та аксесуарах.

Poinciana, або вогняне дерево, – гарячий і рішучий червоний, що веде за собою та спонукає до дії. Свою назву дістав від дерева пуанчіана, що має яскравий червоний квіт і росте в тропічному теплому кліматі. Переповнений енергією полум’я колір слід вводити обережно, починаючи з аксесуарів, поступово приручаючи. У портретній зоні він підкреслюватиме будь-які почервоніння. Якщо для вашої шкіри вони властиві, опускайте яскраво-червоний нижче.

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

КВІТИ В САДУ

Яка ж весна й літо без квітів, строкатих садів і галявин? Два квіткові відтінки стали окрасою палітри: Daffodil та Dahlia.

Dahlia, або жоржина, – атмосферний і динамічний фіолетовий, близький родич Very Peri, але більш яскравий і акцентний. Протягом тисячі років пурпуровий вважався кольором королів і дуже заможних людей. У ХХ столітті цей сміливий, невимушений, жвавий відтінок був популярним у 80-х, і нині він знову в центрі уваги. На подіумах фіолетовий часто поєднувався з фаворитом минулого року – зеленим. Візьмімо на замітку цю компліментарну схему, а також приклад аналогової: фіолетовий + рожевий.

Daffodil, або нарцис, – насичений оптимістичний жовтий з ледь помітним помаранчевим підтоном. Сонячний жовтий пов’язує нас зі спонтанністю саду навесні; нарцис дарує відчуття сонця і радості. Пасуватиме до теплих відтінків шкіри, тоді як світлій блідій може додати зеленуватого відтінку.

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

ТОЧКИ ОПОРИ

Поміж двох полюсів – холодом і теплом – є два врівноважені благородні відтінки, що містком проходять поміж спокійною та бурхливою гамою кольорів.

Перший з них – Harbor Blue, або синя гавань, – синьо-зелений відтінок, що все ж ближчий до темно-зеленого. Цей глибокий тон втілює пошуки безпечного простору, спроби сховатися від штормів у безпечній бухті. Він про опору й баланс і нетиповий для весняно-літньої палітри, при цьому дивовижно розкривається на тонких сатинових поверхнях.

Coca Mocha, або мока, – смачний коричневий, що зігріває дух. Нечастий гість модних рейтингів – шоколадно-кавовий, сьогодні легко замінить чорний, огорнувши теплом. Асоціації із напоєм, до складу якого входить кава, молоко та шоколад, не минають марно. Кавово-шоколадна суміш дарує насолоду і заряджає силами. Мока легко заземлить ексцентричне вбрання і пасуватиме майже кожній.

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

КЛАСИЧНА ГАМА PANTONE COLOR PALETTE

Третина кольорів Pantone Color Palette обрана у спокійних тона́х, що відповідають за прагнення людей до безпеки і визначеності, вони балансують яскраві й трохи шалені барви.

Snow White, або Білосніжка, – втілення чистоти і невинності. Відкритий до всього і трошки наївний, чистий білий колір створює особливий настрій: як для офіційних нагод чи урочистих виходів, так і безтурботних прогулянок. А влітку він ще й стає вірним соратником: відбиває жаркі промені сонця і підкреслює смуглявість чи легку засмагу.

Сріблясті відтінки у найрізноманітніших фактурах і формах – найближчий друг білого цієї весни та літа. На подіумах було багато прикладів їх чудесного союзу. Водночас срібло нерозривне з сірим кольором, якому також знайшлося місце в кольоровій палітрі сезону «весна-літо» ’ 2022.

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

Якщо минулого року Ultimate Gray (абсолютно сірий) символізував стабільність і стійкість, цьогоріч відтінки сірого мають куди більш поетичні назви та значення:

  • - Northern Droplet, або північна крапля, – блідий сірий. Цей ненав’язливий відтінок нагадує про тишу, спокій, вміння втихомирити душевну бурю;

  • - Poppy Seed, або макова зернина, – глибокий сірий, близький до графітового. Panton нагадує: як з крихітного зернятка здатне прорости прекрасне життя, так і в кожному з нас заховане джерело сили і власного росту. Віднайдіть його!

Perfectly Pale, або досконала блідість, – ніжний пісочний беж. Асоціації, які виринають в уяві: вечірній пляж і теплий пісок під ногами, по якому так приємно ступати. Можливо, саме цією картиною надихалися дизайнери для своїх круїзних колекцій, адже бежевий total look став їх невід’ємною складовою. Такий спокійний і чуттєвий базовий відтінок легко єднається з іншою пастельною гамою, зокрема молочним, блакитним, а також ахроматами і кольором моки. Чудовим тлом він стає для квіткових мотивів або ж втілюється в класичних пальтах, штанах-палацо, взутті та аксесуарах.

Basil, або базилік, – м’який зелений, від споглядання якого відступає тривога, нормалізується самопочуття. Духмяна рослина, що дала назву цьому відтінку, не тільки втихомирює переживання, а й освіжає; стає символом гармонії емоцій та їх проживання. Недарма зелений перебуває всередині спектру поміж спокійним синім та активним жовтим. Ця природна барва – ідеальне тло для них обох: як крони дерев – для небесної блакиті чи зелені стебла – для нарцисів.

PANTONE NY 22

PANTONE NY 22

Комфорт і спонтанність, ясність і приємне хвилювання, безпека й радість – на думку представників Інституту Pantone, саме до них прагнуть сучасні люди. А втілюються ці бажання в модних колірних трендах, об’єднаних, зокрема, Нью-Йоркською палітрою. Поки за вікном сипле сніг, маємо час уважно вгледітися в неї, подумки приміряти палітру до себе та збагнути, що в ній нам близьке, а що залишимо модним інфлуенсерам.

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ