ТРЕНДОВІ КОЛЬОРИ СЕЗОНУ «ОСІНЬ-ЗИМА ’ 2022/2023» ЗА ВЕРСІЄЮ PANTONE: НЬЮ-ЙОРКСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОДИ

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 23676

Кольори осені-зими ’ 2022/2023 згідно з Pantone Color Institute були опубліковані ще на початку року: десять модних і п’ять базових відтінків. За задумом Інституту, вони відображають наші контрастні бажання: з одного боку – до спокою і комфорту, а з іншого – до віднайдення джерела життєдайної сили й драйву. На думку віце-президента Pantone Лорі Пресмана, такі суперечливі прагнення породжені нашим мінливим способом життя. Плавно мандруючи палітрою, ми зможемо спонтанно висловлювати й показувати, ким ми є і що відчуваємо.

LAVA FALLS

Lava Falls (cходження лави) – пристрасний і захопливий оранжево-червоний, дещо приглушений, але все ще акцентний. З ним звільняєшся від обмежень і насолоджуєшся моментом. Прогнозуючи його популярність, Pantone не надто ризикував, адже тони червоного незмінно представлені на подіумах. У різних фактурах (матових, лакових, сатинових) вони кидають виклик і провокують фантазії.

PANTONE_2022_NY LAVA FALLS від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY LAVA FALLS від FASHIONISTA

SAMOAN SUN

Samoan Sun (самоанське сонце) – життєрадісний відтінок, що просвітлює і освітлює, зігріває й обіцяє радість. Без натяків і напівтонів цей соковитий колір відкриває перед нами нові простори, розкриває нас по-новому. Цього сезону багато модних домів представили в яскравому жовтому сукні, джемпери, штани, костюми і навіть верхній одяг. Тож він нагадуватиме нам про спекотне літнє сонце і взимку. Зважте, що жовтий легко комбінується із традиційними для холодної пори чорним і зеленим.

PANTONE_2022_NY SAMOAN SUN від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY SAMOAN SUN від FASHIONISTA

ORANGE TIGER

Orange Tiger (помаранчевий тигр) – компанійський яскраво-помаранчевий. Фантастичний і трохи дивакуватий новий відтінок у палітрі Pantone. Нагадує про символ 2022-го року – тигра. Чудовий варіант для всіх, кому близькі яскраві теплі барви. Від його споглядання налаштовуєшся на творчий лад і заряджаєшся добрим гумором. Цією силою варто скористатися!

PANTONE_2022_NY ORANGE TIGER від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY ORANGE TIGER від FASHIONISTA

ROSE VIOLET

Rose Violet (рожево-фіолетовий або трояндова фіалка) – жвавий і сповнений вібрацій колір мадженти. Відтінок пурпурного, що ближчий до червоного, аніж фіолетового. Гламурний рожевий з фіолетовим підтоном дарує живильну енергію, піднімаючи інтенсивність барв на максимум. Якщо ж ви не готові до великої уваги, шукайте рожево-фіолетові аксесуари.

PANTONE_2022_NY ROSE VIOLET від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY ROSE VIOLET від FASHIONISTA

AMAZON

Amazon (Амазонка) – яскравий зелений колір, що асоціюється з пишною зеленню річки Амазонки. І нехай восени на зміну зеленим відтінкам приходять жовто-помаранчеві, збережемо цю делікатну й водночас виразну барву у своєму гардеробі до наступної весни. А впевненості запозичимо в представниць легендарної раси жінок-войовниць, яка, на думку стародавніх греків, існувала в Скіфії.

PANTONE_2022_NY AMAZON від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY AMAZON від FASHIONISTA

NOSEGAY

Nosegay (букет) – ароматний квітково-рожевий, що огортає ніжністю. Як невеликий пучок квітів із солодким запахом здатен сколихнути серце почуттями, так і цей романтичний колір вималює дивовижний чарівливий дівочий образ. Тендітний і легкий, мрійливий і безтурботний, він створить контраст прохолодним дням і вечорам. Лавандовий, білий, пурпурний і блакитний складуть йому в цьому прекрасну компанію.

PANTONE_2022_NY NOSEGAY від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY NOSEGAY від FASHIONISTA

WATERSPOUT

Waterspout (водограй) – cпокійний і очисний бірюзовий відтінок, що таїть у собі силу стихії. Він охолоджує і освіжає, фонтанує і розслабляє, додає сил та енергії. На подіумі був представлений у різних варіаціях, зокрема й у верхньому одязі, спідницях, трикотажі. Темно й світло-сірий, коричневий, цегляний вигідно відтінять цей освіжний тон.

PANTONE_2022_NY WATERSPOUT від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY WATERSPOUT від FASHIONISTA

CARAMEL CAFÉ

Caramel Café (кафе карамель або карамельна кава) - солодкий відтінок коричневого спокушає, дражнить і манить, огортає теплом. Він стане надійним компаньйоном для інших, яскравіших відтінків цієї палітри, заземлить і стабілізує їх. Або ж об’єднається з такими, як і він, спокійнішими кольорами – синім, бежевим, приглушеним червоним. Світло-коричневий тон з карамельним підтоном зігріває, як чашечка улюбленого напою в прохолодний осінній ранок.

PANTONE_2022_NY CARAMEL CAFÉ від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY CARAMEL CAFÉ від FASHIONISTA

MIDNIGHT

Midnight (північ) – гіпнотичний глибокий темно-синій, що нагадує вечірнє небо. Задуманий, пробуджує спогади й образи, плекає ліричний настрій. Таємничий і трохи містичний, він велично виглядає в оксамитовому виконанні, сатинових сукнях, ділових ансамблях.

PANTONE_2022_NY MIDNIGHT від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY MIDNIGHT від FASHIONISTA

MARTINI OLIVE

Martini Olive (оливка Мартіні) – природний фруктово-зелений відтінок. Солоний і п’янкий, як оливка, що втопилася в келиху з прохолодним напоєм. Що не заважає йому бути спокійним і врівноваженим, налаштовувати на серйозний лад і прекрасно вплітатися в ділові комплекти. Багатогранний і невибагливий. Зійдеться пазлом із бежевим, білим, чорним, бордовим.

PANTONE_2022_NY MARTINI OLIVE від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY MARTINI OLIVE від FASHIONISTA

Базу для яскравих кольорових поєднань Нью-Йоркської палітри утворює п’ять відтінків її класичної палетки. М’які біло-кремові, приглушені синьо-зелені і кам’яні сірі тони заворожують своєю благородністю і простотою, стають фундаментом для колірних експериментів. Роздивімося кожен тон уважніше.

ARCTIC WOLF

Arctic Wolf (арктичний вовк) – холодний білий колір із молочним підтоном. Обережний і ніжний, універсальний і довговічний. Він викликає відчуття ніжного дотику, створює образ невинності і вишуканості. Колір для святкових і особливих подій, коли хочеться виглядати бездоганною.

PANTONE_2022_NY ARCTIC WOLF від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY ARCTIC WOLF від FASHIONISTA

AUTUMN BLONDE

Autumn Blonde (осінній блонд) – кремовий осінній блонд, ніжний і лагідний. Цей пісочно-бежевий колір заворожує своєю ніжністю і делікатністю. Він підкреслить засмагу або зіграє роль другої шкіри, повторюючи силует, його плавні лінії.

PANTONE_2022_NY AUTUMN BLONDE від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY AUTUMN BLONDE від FASHIONISTA

POLAR NIGHT

Polar Night (полярна ніч) – натхнений космосом синій колір, що при певному освітленні видається за чорний. Цей темно-синій тон увібрав у себе таємниці нових горизонтів, символізує прагнення їх розгадати. Глибокий синій стане гідною альтернативою звичному ахромату для вечірніх, робочих і повсякденних аутфітів.

PANTONE_2022_NY POLAR NIGHT від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY POLAR NIGHT від FASHIONISTA

LODEN FROST

Loden Frost  (димчастий зелений або свинцевий іній) – земляний зелений відтінок, який заспокоює і відновлює. Свіжий зеленувато-сірий тон, як зелений чай, втихомирює душу і відновлює сили. Комбінувати його краще з відтінками, що освіжають тон лиця, одягнувши їх ближче до портретної зони. Тоді шкіра обличчя не набуватиме землянистого відтінку.

PANTONE_2022_NY LODEN FROST від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY LODEN FROST від FASHIONISTA

CHISELED STONE

Chiseled Stone (точений камінь) – непорушний і холодний сірий, що демонструє тиху силу. Строгий відтінок гарно поєднується не тільки з чіткими лініями костюмів, а й із драпіруванням на сукнях, рукавами-воланами, напівпрозорими тканинами вечірнього вбрання.

PANTONE_2022_NY CHISELED STONE від FASHIONISTA

PANTONE_2022_NY CHISELED STONE від FASHIONISTA

Такими є кольори холодного сезону ’ 2022/2023 за версією Pantone. Наступного разу поговоримо про Лондонську палітру, що перегукується відтінками з Нью-Йоркською, але приберегла кілька особливих тонів. Далі буде – разом із FASHIONISTA!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ