ТРЕНДОВІ БАРВИ ВЕСНИ-ЛІТА’ 2023 ЗА ВЕРСІЄЮ PANTONE: НЬЮ-ЙОРКСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ МОДИ

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 5810

Свій прогноз ключових барв для весни-літа ’ 2023 Інститут кольору Pantone оприлюднив майже пів року тому. На початку вересня ми так далеко не заглядали, готуючись до холодної пори. А ось перші дні весни – чудова нагода поговорити про ті барви, яким Pantone передбачив статус трендових на найближчі шість місяців.

На сайті Інституту пояснюють, що такі кольори та їх поєднання підкреслюють наше прагнення до індивідуалізму, заохочують нас виражати себе в несподівані способи. Що ж, погляньмо, з якими барвами модна індустрія пропонує нам пограти.

FASHIONISTA розглядає палітру кольорів NYFW весни-літа’ 2023: десять яскравих і п’ять класичних тонів.

PANTONE: New York Fashion Week ` SS 23

FIRE RED

Fire red (червоногарячий) – інтенсивний червоний відтінок, що заряджає енергією і випромінює посил: «Я сповнена сили і впевненості». Вогняно-червоний на витончених сукнях зіграє на контрасті; у ділових костюмах – підсилить рішучість; в аксесуарах – стане акцентом і кокетливо розбавить настрій комплекту.

PANTONE_2023_NEW_YORK FIRE RED BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK FIRE RED BY FASHIONISTA

BEETROOT PURPLE

Beetroot Purple (буряковий фіолетовий) – відтінок фуксії, що зображає плоди природи. Цей сміливий тон – для сміливих комплектів. Виглядати звабливо в мінісукні чи романтично й невинно – в пишній спідниці й шовковій блузі цього яскравого рожево-фіолетового кольору? А що вам ближче?

PANTONE_2023_NEW_YORK BEETROOT PURPLE BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK BEETROOT PURPLE BY FASHIONISTA

TANGELO

Tangelo (танжело) – смачний, збагачений вітамінами цитрус. Не такий кричущо яскравий, як минулорічний Orange Tiger (помаранчевий тигр), цей відтінок зберіг у собі гостроту гібридного фрукту, виведеного через схрещення мандарина з грейпфрутом. На струмливих сукнях, бавовняних топах і штанах, пляжних платтях – цитрусовий total look не залишиться без уваги.

PANTONE_2023_NEW_YORK TANGELO BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK TANGELO BY FASHIONISTA

PEACH PINK

Peach Pink (персиково-рожевий) – ніжний персиковий відтінок запрошує нас у теплі обійми. Чому б не погодитися на заклик? Обираючи зручний і затишний одяг цього мрійливого м’якого тону, сповна насолоджуйтеся його чуттєвістю і невимушеністю.

PANTONE_2023_NEW_YORK PEACH PINK BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK PEACH PINK BY FASHIONISTA

EMPIRE YELLOW

Empire Yellow (ампірний жовтий) – люмінесцентний жовтий, що випромінює тепло і радість. Такий життєрадісний і безтурботний, він легко ладнає з іншими відтінками палітри NYFW: яскраво і розкішно – з Tangelo; дещо по-спортивному – з Blue Perennial; жваво і цікаво – з Classic Green; дещо авангардно – з Fire red; невимушено і м’яко – з Macchiato та ін.

PANTONE_2023_NEW_YORK EMPIRE YELLOW BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK EMPIRE YELLOW BY FASHIONISTA

CRYSTAL ROSE

Crystal Rose (кришталева троянда) – чистий рожевий колір, який розповідає про сучасну романтику. Він створений для невагомих тканин, що розлітаються при ході, найрізноманітніших рюш, оборок, мережива, об’ємних квітів з тканини тощо. З речами такого тону невинно-грайливий образ у вас у кишені.

PANTONE_2023_NEW_YORK CRYSTAL ROSE BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK CRYSTAL ROSE BY FASHIONISTA

CLASSIC GREEN

Classic Green (класичний зелений) – поживний зелений колір, просякнутий цілющими властивостями. Психологи кольору вважають, що захоплення зеленим свідчить про духовні пошуки, потребу внутрішніх змін. Хай там як, весна – прекрасна пора для змін і оновлень на всіх рівнях. То поекспериментуйте із зеленим!

PANTONE_2023_NEW_YORK CLASSIC GREEN BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK CLASSIC GREEN BY FASHIONISTA

LOVE BIRD

Love Bird (пташка кохання) – екзотичний зелений, живий характер якого наповнює оптимізмом і спонтанністю. Колір для волелюбної і незалежної в усіх стосунках особистості. Обираючи його, не обов’язково «зеленіти» з ніг до голови, зупиніться на одному елементі – топі, сумці, взутті тощо.

PANTONE_2023_NEW_YORK LOVE BIRD BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK LOVE BIRD BY FASHIONISTA

BLUE PERENNIAL

Blue Perennial (синій багаторічник) – яскравий синій колір, який оживляє палітру своєю благородністю. Цю універсальну барву передусім шукайте в денімі й трикотажі. Компонуйте її з іншими відтінками синього або ж з ахроматами, зокрема чорним. Коли не знаєте, що надягти, Blue Perennial – до ваших послуг.

PANTONE_2023_NEW_YORK BLUE PERENNIAL BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK BLUE PERENNIAL BY FASHIONISTA

SUMMER SONG

Summer Song (літня пісня) – чистий блакитний тон, який виражає розслаблення і спокій. Він допомагає розпружитися, відпустити на волю почуття і думки, знизити напругу, на хвильку уявивши себе поза межами метушливого міста. Несподіване, але цікаве рішення – Summer Song + блиск. Свобода самовираження в усій красі!

PANTONE_2023_NEW_YORK SUMMER SONG BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK SUMMER SONG BY FASHIONISTA

SKYLIGHT

Skylight (мансардне вікно) – перший відтінок класичної лінійки, що, як очисна вода, змиває з собою втому і смуток. Прохолодний і живильний, він бадьорить і заспокоює одночасно. Свіжий і чистий тон стане чудовим рішенням для прогулянок після спекотного дня чи святкового виходу.

PANTONE_2023_NEW_YORK SKYLIGHT BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK SKYLIGHT BY FASHIONISTA

VANILLA CREAM

Vanilla Cream (ванільний крем) – м’який вершковий відтінок, один із найсмачніших у цій лінійці, якщо ви любите солоденьке. Прихильниці нюдових образів, цей відтінок для вас. Тільки зважайте на контраст Vanilla Cream і кольору вашої шкіри. Вона повинна різнитися з одягом, що ви носите.

PANTONE_2023_NEW_YORK VANILLA CREAM BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK VANILLA CREAM BY FASHIONISTA

GRAY LILAC

Gray Lilac (сірий бузок) – мрійливий ефірний сірий з бузковим підтоном. Все ще базовий, але з манливими квітковими нотами, він створений для ділових костюмів, флористичних аксесуарів, вечірніх суконь тощо. Час додати чогось новенького!

PANTONE_2023_NEW_YORK GRAY LILAC BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK GRAY LILAC BY FASHIONISTA

LEEK GREEN

Leek green (зелена цибуля порей) – рослинний зелений колір з тонким ароматом. Оскільки весна – пора всіх відтінків зелені, в палітрі натрапляємо на зелений уже в третій варіації. Leek green більш приглушений і спокійний, як порівняти з Classic Green і Love Bird, а тому створений для урізноманітнення вашої бази.

PANTONE_2023_NEW_YORK LEEK GREEN BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK LEEK GREEN BY FASHIONISTA

MACCHIATO

Macchiato (макіато) – апетитний коричневий з легким шаром піни, як на каві-макіато. Популярність шоколадних відтінків в осінньо-зимовому сезоні нікуди не зникає, а кочує в теплу пору, попередньо дещо посвітлівши. Взуття цього відтінку – must have літа, з універсальністю якого мало хто позмагається.

PANTONE_2023_NEW_YORK MACCHIATO BY FASHIONISTA

PANTONE_2023_NEW_YORK MACCHIATO BY FASHIONISTA

«Цього сезону в кольоровій історії є утилітарність і базовість, і в той же час – піднесене життєво важливе відчуття гри, яке проникає крізь неї», – каже Леатріс Айзман, виконавча директорка Інституту кольору Pantone. Сподіваємося, з FASHIONISTA ви пройнялися вайбом палітри NYFW «весна-літо’ 2023». Тепер використовуйте його у своїх стилістичних пошуках!

Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ