ТРЕНДОВЕ ВЗУТТЯ ОСЕНІ ’ 2022

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 1584

Ми все менше полюємо за трендами, адже в цьому мало сенсу. Модна палітра дуже розмаїта, і цікаво обіграти можна різні моделі. Або ж з допомогою однієї пари черевиків перетворювати прісний аутфіт на сучасний і цікавий. FASHIONISTA зібрала актуальні моделі взяття на осінь ’ 2022: від зрозумілих універсальних до ультрамодних і акцентних. Починаємо!

БАЛЕТКИ

Балетки були популярними приблизно вісім років тому і повернулися до списку запитуваного взуття ще 2021-го. Більш структуровані, ніж у 2010-х, з оригінальними деталями і декором, ці м’які туфлі на плоскому ходу стануть знахідкою для різних гардеробів. Та закономірність, яку слід пам’ятати: таке мінімалістичне взуття здатне підсвічувати й підсилювати об’єми тіла. Якщо ви хочете візуально зменшити масивні стегна, то обирайте більш об’ємне взуття, що буде підтримувати пропорції постави. Наприклад, лофери на грубій підошві.

Стилізувати балетки можна по-різному. Як варіант, додаємо їх до луків, де зазвичай були кеди: прямі джинсисорочкапіджак чи спідниця мідіфутболка + кардиган.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA БАЛЕТКИ

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA БАЛЕТКИ

МЕРІ ДЖЕЙН

Уже кілька сезонів ми не розлучаємося з жіночними Мері Джейн – взуттям на стійких підборах із закругленим мисом і ремінцями. У сучасному прочитанні вони не завжди на підборах, а часто мають масивну платформу. Носимо їх не тільки з колготками, а й зі шкарпетками або гольфами, як учениці коледжів.

Загалом ремінці як декор стали помітними в осінньому сезоні 2022-го року. І на черевиках, і на чоботах, і на інших моделях взуття вони з’являються в різних форматах і розмірах. Коли вирішуєте, купувати таку модель чи ні, зважайте на те, що активний декор приковуватиме увагу. Спрацьовуватиме стилістична ілюзія, коли через фокус на взутті укорочуватиметься ваш зріст. Тож якщо ви невисока дівчина й вам хочеться виглядати вищою, відмовтеся від помітних контрастних деталей на взутті.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA МЕРІ ДЖЕЙН

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA МЕРІ ДЖЕЙН

КЛАСИКА

Популярність класичних пар взуття (оксфордів, лоферів, дербі, челсі) зростає разом із тим, як у трендах закріплюється стиль препі. Моделі без зайвих деталей і фурнітури, без ланцюжків і змійок додаємо до мініспідниць у складку, сорочок, в’язаних жилетів і курток з нашивками, аби відчути себе ученицями елітних вишів Ліги Плюща. Класика ніколи не стане антитрендом і кочуватиме з сезону в сезон. А спосіб розвеселити стриманий образ – додати шкарпетки з цікавою фактурою або в яскравому кольорі.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA КЛАСИКА

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA КЛАСИКА

ВИСОКІ ЧЕРЕВИКИ

Високі черевики – ще один незмінний атрибут осіннього стилю. Вони легкі для стилізації, витягують зріст. Часто зі шнурівкою і на масивній підошві (черевики в армійському стилі). У них зручно гуляти в дощову погоду та й взагалі високі черевики стануть чарівною паличкою для вас. З таким взуттям гармонійно виглядатиме і вузький верх, і більш об’ємний маскулінний. Тут легко грати з пропорціями. За останні роки «підросли» навіть челсі. Не бійтеся заходити в теплу світлу гаму: бежеві й карамельні черевики восени виглядатимуть розкішно.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA ВИСОКІ ЧЕРЕВИКИ

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA ВИСОКІ ЧЕРЕВИКИ

БОТФОРТИ

Широкі і такі, що щільно облягають ноги; на платформі, стійких каблуках, підборах-шпильках чи низькому ходу – ботфорти нині не тільки про спокусливість і зухвалість (моделі з лакованої шкіри), а й про комфорт і тепло (широкі ботфорти, що збираються складками).

Запорука успіху – сучасна стилізація. Джинси скіні + ботфорти – не найкращий варіант, якщо хочете складати образи в дусі часу. А от зі спідницями і сукнями різних довжин – те, що треба. Тим паче, якщо ви обрали універсальну шкіряну пару, що сидить на нозі як панчоха.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA БОТФОРТИ

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA БОТФОРТИ

Носик взуття може бути найрізноманітнішим. І це не тільки про високі чоботи. Цього сезону актуальний і гострий, і округлий перед, і витягнутий, що на кінці нагадує квадрат. Гострий мис прекрасний у парі з довгими широкими штанами. Він витягує ніжки, робить їх візуально стрункішими і довшими. Між іншим, цієї осені популярне взуття з металевим гострим мисом, що став трендовою деталлю 2022-го року.

КОЗАКИ

Козаки ще називають ковбойськими чоботами (cowboy boots). Їх упізнавана ознака – скошені, невисокі й стійкі підбори. Бохо, вестерн-шик й етніка переплелися в одному взутті. Денімовий total look, комплект з трикотажу, шкіряна мініспідниця + піджак oversize – ковбойські чоботи згодяться для кожного аутфіту.

Бренд KHAITE задав тренд на козаки з тоншими, але все ще скошеними підборами. Такі варіанти створені для жінок, які хочуть залишатися в межах сучасного мінімалізму. Козаки з вузькими невисокими халявами (що нагадують ботильйони) – ідеальна пара на осінь, якщо ви часто носите прямі довгі джинси чи штани. Водночас на подіумах було багато моделей, що наближалися до колін. Хороша довжина, бо не спотворюватиме пропорцій постави. Носимо їх, зокрема, зі спідницями різних довжин, джинсами і штанами.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA КОЗАКИ

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA КОЗАКИ

ПЛАТФОРМА

Взуття з величезною підошвою в стилі 60-х: у різних фактурах, кольорах, матеріалах, з ремінцями й іншим декором чи без нього. Однозначно не найпрактичніше взуття, тим паче в сучасних реаліях. Та не обов’язково шукати туфлі з платформою і височезними підборами в стилі VERSACE чи VALENTINO, що є найбільш упізнаваними моделями цієї категорії.

Кеди, лоферичеревики на суцільній, більшій, аніж на класичних варіантах, платформі – доступна адаптація тренду, яку легко пов’язати з повсякденням. Може бути і контрастною, і в тон виробу. З такою платформою непогано «дружать» шкіряні і твідові мініспідниці. Візьміть на замітку.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA ПЛАТФОРМА

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA ПЛАТФОРМА

МЕТАЛІК

Серед різних варіантів металевого покриття срібне – найбільш безпечне й універсальне. Воно не таке гламурне, як рожеве, і не таке екстравагантне, як золоте. Та якщо відчуваєте впевненість, експериментуйте з будь-якими осяйними яскравими фінішами. Ботильйони, козаки, лофери з покриттям металік розкішно виглядатимуть із сатином чи денімом. Додавши до джинсів і светру таку пару, ви почуватиметеся по-особливому.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA МЕТАЛІК

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA МЕТАЛІК

НЕЗВИЧНИЙ КАБЛУК

Каблук-запальничка, каблук у формі зиґзаґу й інших чудернацьких форм: от де вже фантазія дизайнерів не знала меж. Родоначальниками тренду на незвичних форм підбори стали SAINT LAURENT і BOTTEGA VENETA.

Найбільш «спокійна» форма – це високі скошені підбори, шпилька-каблук під тупим кутом, вузька скошена танкетка. Останній варіант дуже зручний для повсякдення і зберігає при цьому елегантність.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA НЕЗВИЧНИЙ КАБЛУК

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA НЕЗВИЧНИЙ КАБЛУК

КРОСІВКИ РЕТРО

Без кросівок чи кед ми вже не уявляємо жодного сезону. Найпопулярніші моделі цієї осені – це кросівки або кеди з елементами ретростилю. Наробила галасу колаборація GUCCI й ADIDAS – упізнавані три смужки на моделях різних кольорів, на тонкій і середній підошві, високих (що сягають кісточки) і низьких моделях. Так розмивається межа поміж взуттям для тренувань і спортивним взуттям на щодень. Практичність передусім!

Класичні кросівки Nike Air Force 1s не змінилися з часу своєї появи у 80-х і досі є прекрасною базою для стильних луків. До категорії «ретро» включаємо і скейтерські кеди. Носимо їх з невагомими романтичними сукнями, джинсами, тренчами, пальтами, шкіряними куртками та ін.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA КРОСІВКИ РЕТРО

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA КРОСІВКИ РЕТРО

ОВЧИНА І ХУТРО

Хутром назовні – тренд для сміливих дівчат, який уже нагадує про зиму. В осінніх образах зважайте на такі моделі, якщо ваша взуттєва база повністю укомплектована і ви шукаєте цікавих рішень, аби додати затишку в аутфіти.

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA ОВЧИНА І ХУТРО

FallWinter ShoesTrends '22-23 by FASHIONISTA ОВЧИНА І ХУТРО

Взуття – це затратна частина шопінгу, тому варто бути відповідальною перед собою. Брати до уваги різні аспекти: зручність, якість, функціональність. Придивіться уважно до того взуття, що вже у вас є, зважте, які образи хотіли б створити і куди. А вже після цього ідіть на покупки. Вдалих вам придбань. Все буде Україна!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ