БРЕТОНКА – БАЗОВА РІЧ ВАШОГО ГАРДЕРОБУ

list Розділ: Тренди 2024 Дата публікації: favorite Вподобання: 1350

Бретонка (англ. «breton shirt») родом з гардеробу моряків. Ще за часів французької революції відважні жінки виходили на барикади за рівність і свободу, накинувши на плечі чоловічі сорочки. Однак це була тільки епізодична поява. З тріумфом смугасті топи повернулися до жіночих гардеробів у 60-х роках ХХ століття – епоху стилю гарсон і графічних принтів.

Асоціювати бретонку з французьким стилем почали завдяки Бріджит Бордо. Акторка вподобала цей елемент гардеробу і зробила його візитівкою власного стилю. Зокрема, поєднувала смугастий верх із пов’язаною на шиї хусточкою і беретом.

Впізнаєте еталонний образ жительки Парижу?

Одрі Гепберн також вчила не легковажити силою ідеальної блузи в смужку. «I always wear a red lip with my stripes», – казала кінодіва. Елегантна і неповторна Одрі знала, про що говорить.

Perfect stripe shirt Бріджит Бордо

Perfect stripe shirt Одрі Гепберн

Незважаючи на свою графіку, бретонка є нейтральною основою для аксесуарів, яскравого макіяжу, акцентних речей. Вона додає динамізму мінімалістичним лукам, водночас згодиться і для більш відважних експериментів.

Для підтвердження – п’ять образів by FASHIONISTAМолочна футболка INSPO в чорну смужку – головна героїня цього сету. Прямий крій, кругла горловина, опущені плечові шви, короткі рукави і щільний трикотаж утворюють ідеальний топ для літа й міжсезоння. Найпростіший спосіб її стилізації – разом із синіми джинсами. Взуття й аксесуари добираємо в тон топу.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Контрастна смужка привертає увагу до зони, яку облягає. Якщо хочете уникнути цього ефекту, додайте до такого візерунку інші акценти, які переводитимуть увагу на себе. Носити бретонку може кожна, та важливо знати – як! Наприклад, зменшити широкі плечі допоможе яскравий шарф, накинутий на шию. А якщо у вас постава «груша», темний низ збалансує об’єм стегон. Як варіант – джинси.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Дівчатам і жінкам з об’ємними руками чи великим розміром грудей бретонка допоможе візуально змістити акценти, якщо носити її з темним подовженим кардиганом / піджаком. Їх вертикаль візуально зробить силует більш витягнутим, а принт привертатиме увагу до себе.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

«Матроська» смужка є чудовою базою для активніших колірних плям. Якщо в бретонці більше світлого відтінку, вводьте в образ пастельні або насичені яскраві елементи. До прикладу, оранжеву сумку-портфель Fancy. Коли ж темного – темніші осінні, як-от бордовий, болотний тощо.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Вільний об’єм футболки прекрасно поєднується з класичними прямими штанами. Цікаво виглядає поєднання горизонтальних ліній верху із декоративними вертикальними швами на брюках. Більш невагомим і необтяженим силует зроблять підбори.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Це цікавий прийомом, який ви можете використати в роботі зі смужкою у найрізноманітніших варіаціях. Дублювання видовженої форми через інші елементи образу (пасок, сережки, плетіння сумки, перемички на шльопанцях-в’єтнамках) підсвідомо зчитується як щось гармонійне й симетричне.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Якщо ви прагнете більш сміливих рішень, спробуйте скомпонувати смужки різної товщини і густоти. Така геометрія гарантовано приковуватиме до себе погляди. Або ж через перевірений спосіб, як у прикладі вище, вводьте яскраву пляму – аксесуар, головний убір тощо.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Можна відійти від класики й обрати звичний принт у незвичному виконанні. Наприклад, зеленому чи червоному. Залишити його центром аутфіту або ж попрактикуватися у поєднанні барв.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Бретонки добре працюють як тонкий шар під костюми, пальта, роблячи нейтральні поєднання контрастнішими і цікавішими. Стильно, коли смугастий рукав виглядає з-під закоченого рукава. Водночас з приходом осені до пари звичним перістим топам прийдуть наші улюблені пуловери й джемпери в смужку. Тут вже вони виступатимуть як верхній чи проміжний шар або гратимуть соло.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

В аутфітах total white / total black не обов’язково добирати низ до кольору смужок. Але якщо відтінки збігатимуться, створюватиметься особливий шик, витягнутий силует. Верх і низ однієї температури нагадуватимуть комплекти, що нині на вершині популярності. Носіть такі образи і з підборами, і з низьким ходом. Добирайте аксесуари в тон смужок.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Панянкам з тендітним верхом і довгою шиєю пасуватиме класична breton shirt з круглим вирізом, без додаткових аксесуарів і акцентів. Якщо ж шия коротка, обирайте бретонку з V-подібним вирізом.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Які прикраси добирати до смугастого принту? Команді FASHIONISTA близькі перевірені часом поєднання бретонки з лаконічними, мінімалістичними підвісками, ланцюжками, браслетами, перснями та їх сетами, класичними моделями годинників і, як заповідала Одрі Гепберн, червоними губами.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Хитрий спосіб додати до образу вишуканого геометричного принту – ввести в нього смугасту шовкову хустинку чи шарф. Це може стати репетицією перед тим, як у вашому гардеробі з’явиться базова й незамінна breton shirt.

Perfect stripe shirt

Perfect stripe shirt

Бретонка – улюблениця француженок і всіх жінок, котрим близький цей невимушений і розслаблений стиль. Якщо ви в пошуках універсального топу для повсякденних мінімалістичних аутфітів, FASHIONISTA закликає: придивіться до breton shirt. Можливо, саме її не вистачає у вашому гардеробі!

Неділя Понеділок Вівторок Середа Четвер П'ятниця Субота Січень Лютий Березень Квітень Травень Червень Липень Серпень Вересень Жовтень Листопад Грудень

РЕЄСТРАЦІЯ

РЕЄСТРАЦІЯ НОВОГО ОБЛІКОВОГО ЗАПИСУ